ogórki z przekąskami z apetycznym nadzieniem

chrupiące nadziewane ogórki w kilka minut! Szybka w przygotowaniu przekąska z ogórków o specyficznym smaku, która doskonale komponuje się z różnymi potrawami!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 88 % 7 g
22 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować pyszną przekąskę z chrupiących ogórków z nadzieniem i indywidualną nutą smaku, przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    W specjalny sposób i prawidłowo kroimy wymaganą liczbę ogórków, każdy na cztery części, dokładnie pocieramy je solą wewnątrz i na zewnątrz, aby bardzo dobrze wchłonęły ostatnią w bardzo krótkim czasie i włożyły do kubka.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój zieloną cebulę na duże pióra i dobrze ją zmiażdż, zmiękcz, aby wygodniej było użyć jej do przygotowania naszej przekąski i włóż do osobnej miski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Drobno posiekaj niewielką ilość koperku z natką pietruszki, aby nadać przystawce wspaniały smak i dodaj do miski do zielonej cebuli.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój połowę główki cebuli cienkimi półpierścieniami, drobno posiekaj trzy ząbki czosnku i dodaj do zieleni w misce.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Zetrzyj jedną marchewkę na koreańskiej tarce i włóż do wspólnej miski ze wszystkimi składnikami, dodaj dziesięć gramów papryki dla smaku i jedną łyżeczkę koreańskiej przyprawy marchewkowej.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj również garść sezamu i trzy łyżki sosu sojowego do wspólnej miski.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki w misce i przygotuj nadzienie do ogórków.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Prawidłowo myjemy ogórki pod bieżącą wodą, które w ciągu 15-20 minut wchłonęły wystarczającą ilość soli i rozprowadzamy durszlak, aby nadmiar wody szklanej w filiżance.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Nadziewamy ogórki gotowanym nadzieniem i układamy na odpowiednim talerzu, a na wierzch posypujemy nasze danie ziarnami sezamu do smaku.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Pyszna przekąska z chrupiących ogórków ze wspaniałym nadzieniem, którą można podawać jako samodzielne danie, jest gotowa! Życzę wszystkim smacznego!

pyszna przekąska z ogórków z nadzieniem - tak szybko i prosto, że nawet nie będziesz miał czasu, aby się zorientować, jak są ugotowane! Jednocześnie są bardzo podobne do lekko solonych ogórków, ale mają ostry smak! Będziesz po prostu zachwycony tym pysznym i oryginalnym daniem, które można połączyć z głównym i podawać na stole jako samodzielne!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g

Podobne przepisy