skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować pyszną przekąskę z chrupiących ogórków z nadzieniem i indywidualną nutą smaku, przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy.
Krok 2:
W specjalny sposób i prawidłowo kroimy wymaganą liczbę ogórków, każdy na cztery części, dokładnie pocieramy je solą wewnątrz i na zewnątrz, aby bardzo dobrze wchłonęły ostatnią w bardzo krótkim czasie i włożyły do kubka.
Krok 3:
Pokrój zieloną cebulę na duże pióra i dobrze ją zmiażdż, zmiękcz, aby wygodniej było użyć jej do przygotowania naszej przekąski i włóż do osobnej miski.
Krok 4:
Drobno posiekaj niewielką ilość koperku z natką pietruszki, aby nadać przystawce wspaniały smak i dodaj do miski do zielonej cebuli.
Krok 5:
Pokrój połowę główki cebuli cienkimi półpierścieniami, drobno posiekaj trzy ząbki czosnku i dodaj do zieleni w misce.
Krok 6:
Zetrzyj jedną marchewkę na koreańskiej tarce i włóż do wspólnej miski ze wszystkimi składnikami, dodaj dziesięć gramów papryki dla smaku i jedną łyżeczkę koreańskiej przyprawy marchewkowej.
Krok 7:
Dodaj również garść sezamu i trzy łyżki sosu sojowego do wspólnej miski.
Krok 8:
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki w misce i przygotuj nadzienie do ogórków.
Krok 9:
Prawidłowo myjemy ogórki pod bieżącą wodą, które w ciągu 15-20 minut wchłonęły wystarczającą ilość soli i rozprowadzamy durszlak, aby nadmiar wody szklanej w filiżance.
Krok 10:
Nadziewamy ogórki gotowanym nadzieniem i układamy na odpowiednim talerzu, a na wierzch posypujemy nasze danie ziarnami sezamu do smaku.
Krok 11:
Pyszna przekąska z chrupiących ogórków ze wspaniałym nadzieniem, którą można podawać jako samodzielne danie, jest gotowa! Życzę wszystkim smacznego!
pyszna przekąska z ogórków z nadzieniem - tak szybko i prosto, że nawet nie będziesz miał czasu, aby się zorientować, jak są ugotowane! Jednocześnie są bardzo podobne do lekko solonych ogórków, ale mają ostry smak! Będziesz po prostu zachwycony tym pysznym i oryginalnym daniem, które można połączyć z głównym i podawać na stole jako samodzielne!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g