skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przepraszam za skalę produkcji, ale nie mogę ugotować tak smacznej rzeczy w inny sposób.I tak lekko rozmrażamy makrelę, odcinamy głowy, ogony i płetwy.Pokrój makrelę wzdłuż grzbietu, usuń kości i oczyść brzuch.Przy lekko rozmrożonej rybie odwłoki są bardzo dobrze czyszczone, czarny film można łatwo usunąć.
Krok 2:
Rozłóż makrele po rozłożeniu.Wymieszaj sól, zmielony pieprz i kolendrę.Posyp wszystkie ryby tą pikantną mieszanką.Według własnego uznania możesz dodać swoje ulubione przyprawy.
Krok 3:
Pokrój czosnek w cienkie plasterki i ułóż losowo na rybach.Czasami robię jedną część ryby z czosnkiem, a drugą bez czosnku.Złóż rybę, nakładając jedną połowę na drugą.Włóż rybę do odpowiedniego naczynia i wstaw do lodówki na cztery godziny.
Krok 4:
Następnie każdą rybę szczelnie owinąć folią spożywczą lub torbą i przechowywać w zamrażarce.Jeśli mam soloną rybę z czosnkiem i bez, aby wiedzieć, gdzie leży, podpisuję ją.Taka ryba jest przechowywana w zamrażarce do trzech miesięcy.
jeśli lubisz makrele, koniecznie spróbuj ugotować według tego przepisu. Makrela okazuje się umiarkowanie słona, pachnąca, przyprawy nadają rybie doskonały smak! Taka ryba jest przechowywana przez okres do trzech miesięcy, zawsze pomoże Ci w przypadku "gościa na wyciągnięcie ręki" i nagle będziesz chciał zjeść słone,a ona jest tutaj gotowa na skrzydłach. Pozostaje tylko wyjąć z zamrażarki, trochę rozmrozić, zdjąć skórkę i pokroić na kawałki. Skóra jest łatwo usuwana, wystarczy położyć się przez dziesięć minut. Podczas gdy gotujesz kruche ziemniaki, ryba będzie gotowa do posiłku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Makrela wędzona - 221 kcal/100g
- Makrela gotowana - 211 kcal/100g
- Makrela świeża - 181 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g