wędzenie mostka (podchorówka) w domu

długo gotować, ale wynik jest tego wart. Ten przepis jest interesujący dla miłośników wędzonek. Domowe wędzenie pozwala na przygotowanie bardzo smacznych potraw na stół, które mogą zaskoczyć każdego gościa.
The Patricks channelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 63 % 5 g
tłuszcze 25 % 2 g
węglowodany 13 % 1 g
42 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 D
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    W pierwszym etapie konieczne jest dodanie wszystkich składników do 5 litrów wody. Zagotuj, zdejmij z ognia i zanurz mostek we wrzącej wodzie. Nie musisz gotować. Pozostaw w chłodnym miejscu na jeden dzień.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    W drugim etapie, bez spłukiwania, wytrzyj mięso ręcznikiem papierowym i powieś do wyschnięcia na jeden dzień w chłodnym miejscu, ponieważ nie można palić mokrego mięsa.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W trzecim etapie samo palenie odbywa się na gorąco w temperaturze 80 stopni. przez 45 minut. przed wędzeniem owinąć w jedną warstwę bawełnianą szmatką. Po wędzeniu i schłodzeniu należy przechowywać w lodówce przez około 1-2 dni.

przepis na najsmaczniejszy wędzony mostek (lub podgardle).
produkt jest bardzo delikatny z przyjemną nutą wędzenia.
proces gotowania odbywa się w 3 etapach, które trwają 3 dni, ale wynik jest wart czasu.
zgodnie z tym przepisem możesz palić dowolne mięso, nie tylko wieprzowinę. Polędwiczka wieprzowa jest bardzo dobra. Warto zauważyć dla tych, którzy boją się szkód w wędzonych produktach, że wędzę z obowiązkowym owinięciem w bawełnianą szmatkę. Pozwala to uniknąć bezpośredniego narażenia produktu na dym, co zmniejsza ilość substancji rakotwórczych i benzopirenu. Prawie cały cios przejmuje tkanina.W sprzedaży są specjalne nowoczesne wędzarnie, które pozwalają dostosować proces palenia, a nawet w mieszkaniu. Używam trybu palenia na gorąco, ale całkiem możliwe jest skonfigurowanie wędzarni do palenia na zimno. Który sprawi, że twój produkt będzie bardziej powalony i nie tak miękki. Ale czas będzie zupełnie inny.
Podkrevok może być używany do codziennego użytku, a także używany w postaci kanapek zarówno dla dzieci do szkoły, jak i na piknik. Pomimo tego, że wędzone produkty są przechowywane dłużej, gra to "na rękę" podczas długich podróży. Nie musisz się martwić, że produkt wkrótce się zepsuje. Wędzenie jest naturalnym konserwantem, podwójnie przyjemnym, gdy mostek "daje" dym.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Oregano suszone - 306   kcal/100g
  • Oregano - 306   kcal/100g
  • Koper włoski - 49   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Boczek wieprzowy - 155   kcal/100g

Podobne przepisy