skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować Cusslera, wlej przyprawy do wody i zagotuj. Następnie pozwól marynacie ostygnąć do temperatury pokojowej. Podczas chłodzenia marynaty możesz powoli przygotować mięso. Aby to zrobić, należy go umyć pod bieżącą wodą wody i osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie wlej schłodzoną marynatę do pojemnika. Wskazane jest, aby w pojemniku, w którym wygodnie jest wstrzykiwać mięso strzykawką z częstymi zastrzykami. Po tej procedurze kładziemy Marie
Krok 2:
Po określonym czasie uwolnij mięso z marynaty i umyj je pod bieżącą wodą. Następnie należy go wysuszyć ręcznikiem papierowym i zawiązać w celu wygodnego palenia. Następnie posmaruj przyprawami do drugiej marynaty. I pozostaw do marynowania na 12 godzin w chłodnym miejscu.
Krok 3:
Ostatni etap to jest palenie na gorąco przez cusslera. Kawałek ważący 6 kg. wędziłem 6 godzin w temperaturze od 80 do 100 GRD. Celsjusz. Jeśli masz mniejszy kawałek mięsa, możesz skrócić czas wędzenia. Po zabiegu wędzenia mięso należy schłodzić i włożyć do lodówki na co najmniej 12 godzin. Okres przechowywania tego produktu do 7 dni w lodówce. Smacznego!!!!
warto zauważyć, że zgodnie z tym przepisem można gotować nie tylko mięso wieprzowe, ale także jagnięcinę, wołowinę itp. Okres przydatności do spożycia produktu nie jest zbyt długi. W lodówce można przechowywać nie dłużej niż 7 dni. Krótki okres trwałości, W przeciwieństwie do cusslera ze sklepu, wynika z braku konserwantów. Mięso to można uznać za bardziej zdrowe i pożywne niż negatywnie wpływające na zdrowie. Oczywiście ten przepis może być jednym z pierwszych w dziedzinie wędzenia i gotowania potraw mięsnych!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Rozmaryn - 131 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Czosnek w proszku - 331 kcal/100g
- Szyjka wieprzowa - 343 kcal/100g