Cussler. Szyja wieprzowa wędzona na gorąco. Kassler herstellen.

pyszne mięso, wędzona wieprzowina z przyprawami. Kassler lub Kasseler(niem. kassler herstellen) tradycyjne danie kuchni niemieckiej, austriackiej, Szwajcarskiej lub Fińskiej. W Finlandii Kasseler nazywa się szyją wieprzową. W każdym kraju do gotowania używa się różnych części mięsa wieprzowego. W tym filmie wybrałem najtańsze i najsmaczniejsze przyprawy i części mięsa, aby przygotować to pyszne danie. Przygotowanie odbywa się w trzech etapach.
The Patricks channelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 7 g
tłuszcze 64 % 16 g
węglowodany 8 % 2 g
183 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 D
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować Cusslera, wlej przyprawy do wody i zagotuj. Następnie pozwól marynacie ostygnąć do temperatury pokojowej. Podczas chłodzenia marynaty możesz powoli przygotować mięso. Aby to zrobić, należy go umyć pod bieżącą wodą wody i osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie wlej schłodzoną marynatę do pojemnika. Wskazane jest, aby w pojemniku, w którym wygodnie jest wstrzykiwać mięso strzykawką z częstymi zastrzykami. Po tej procedurze kładziemy Marie

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Po określonym czasie uwolnij mięso z marynaty i umyj je pod bieżącą wodą. Następnie należy go wysuszyć ręcznikiem papierowym i zawiązać w celu wygodnego palenia. Następnie posmaruj przyprawami do drugiej marynaty. I pozostaw do marynowania na 12 godzin w chłodnym miejscu.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ostatni etap to jest palenie na gorąco przez cusslera. Kawałek ważący 6 kg. wędziłem 6 godzin w temperaturze od 80 do 100 GRD. Celsjusz. Jeśli masz mniejszy kawałek mięsa, możesz skrócić czas wędzenia. Po zabiegu wędzenia mięso należy schłodzić i włożyć do lodówki na co najmniej 12 godzin. Okres przechowywania tego produktu do 7 dni w lodówce. Smacznego!!!!

warto zauważyć, że zgodnie z tym przepisem można gotować nie tylko mięso wieprzowe, ale także jagnięcinę, wołowinę itp. Okres przydatności do spożycia produktu nie jest zbyt długi. W lodówce można przechowywać nie dłużej niż 7 dni. Krótki okres trwałości, W przeciwieństwie do cusslera ze sklepu, wynika z braku konserwantów. Mięso to można uznać za bardziej zdrowe i pożywne niż negatywnie wpływające na zdrowie. Oczywiście ten przepis może być jednym z pierwszych w dziedzinie wędzenia i gotowania potraw mięsnych!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Rozmaryn - 131   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Czosnek w proszku - 331   kcal/100g
  • Szyjka wieprzowa - 343   kcal/100g

Podobne przepisy