mintaj wędzony na gorąco

przepis jest prosty i pyszny! Spróbuj!
alexey3692Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 100 % 6 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 0 % 0 g
28 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 6 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Oczyść rybę. Usuwamy płetwy, łuski i wnętrzności. Mój.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    W 3 litrach wody dodaj sól i marynuj rybę przez 5-6 godzin.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Zrębki moczymy w wodzie przez 30 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Rozpal grill i pozwól węglom trochę się wypalić.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Połóż wióry bez wody na dnie wędzarni.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wytrzyj rybę do sucha i włóż do wędzarni, umieść na węglach na 40 minut. Dziękuję za obejrzenie i przeczytanie mojego przepisu. Na razie wszystkim i smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mintaj gotowany - 79   kcal/100g
  • Mintaj świeży - 72   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy