mintaj wędzony na gorąco
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Oczyść rybę. Usuwamy płetwy, łuski i wnętrzności. Mój.
Krok 2:
W 3 litrach wody dodaj sól i marynuj rybę przez 5-6 godzin.
Krok 3:
Zrębki moczymy w wodzie przez 30 minut.
Krok 4:
Rozpal grill i pozwól węglom trochę się wypalić.
Krok 5:
Połóż wióry bez wody na dnie wędzarni.
Krok 6:
Wytrzyj rybę do sucha i włóż do wędzarni, umieść na węglach na 40 minut. Dziękuję za obejrzenie i przeczytanie mojego przepisu. Na razie wszystkim i smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mintaj gotowany - 79 kcal/100g
- Mintaj świeży - 72 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g