wędzenie makreli w łusce

ugotuj rybę w złotej marynacie! Jest niezwykle smaczny! Wczoraj ucztowano na & quot; wędzonej & quot; makreli w skórce cebuli. Z pewnością nie zastępuje zwykłej wędzonej makreli, ale smak jest niesamowity! A ryba wygląda apetycznie. Przygotuj i upewnij się, że ta metoda gotowania daje niesamowity efekt!
asaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 55 % 6 g
tłuszcze 36 % 4 g
węglowodany 9 % 1 g
61 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h

aby ugotować makrelę, potrzebujesz marynaty. Aby to zrobić, wlej wodę do rondla, sól, a także dodaj skórkę cebuli, liść laurowy, cukier i kolendrę. Wysyłamy patelnię do ognia i po zagotowaniu marynaty gotuj przez 7 minut.

przecinamy rybę: odcinamy głowę, czyścimy wnętrze, myjemy pod bieżącą wodą. Podziel tuszę na 2-3 kawałki w zależności od jej wielkości i włóż do gotowej marynaty.

po 2 godzinach makrela będzie gotowa do spożycia.

podawaj ryby na zimno, więc przed podaniem trzymaj je w lodówce przez 20-30 minut.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Makrela wędzona - 221   kcal/100g
  • Makrela gotowana - 211   kcal/100g
  • Makrela świeża - 181   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Skórka cebuli - 0   kcal/100g

Podobne przepisy