wędzone żabie udka

Chcesz zaskoczyć przyjaciół, zakop żabie łapki! Pyszne i oryginalne! Jeśli myślisz o tym, co ugotować niezwykłe na spotkania z przyjaciółmi na łonie natury, ta opcja powinna ci się spodobać)) danie, które niezmiennie robi furorę! Nie tylko jest niezwykły, ale także niesamowicie smaczny!
ReinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 65 % 13 g
tłuszcze 35 % 7 g
węglowodany 0 % 0 g
131 kcal
IG: 0 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 10 min

1. Wymieszaj oliwę z oliwek z solą i ulubionymi przyprawami.
2. Wlej powstałą mieszaninę do torby (lub do miski), dodaj żabie udka i wszystko dobrze wymieszaj.
3. Zamknij szczelnie torbę (miskę można przykryć folią spożywczą), pozostaw nogi do marynowania przez 30-60 minut.
4. Przygotuj wędzarnię. Najlepiej używać gałązek drzew owocowych.
5. Wędzić nogi do miękkości (45-60 minut).

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Żabie łapki - 73   kcal/100g

Podobne przepisy