wędzenie podudzia z kurczaka
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
w głębokiej misce układamy wcześniej umyte podudzia, posypujemy suchymi przyprawami, solą.
gotowanie wędzarni (jeśli nie ma wędzarni, możesz użyć patelni):
- spód wykładamy pergaminem, układamy łuski cebuli, ryż, herbatę;
- następnie kładziemy ruszt (jeśli używamy patelni, robimy ruszt z bambusowych pałeczek do grilla);
- rozłóż golenie i zamknij pokrywką (w przypadku patelni z folią);
- wysyłamy do ognia, używając najpierw dużego-do ogrzewania, dosłownie przez 5 minut, a następnie zmniejszamy ogień do minimum. Wędzimy 60 minut.
gotowe podudzia podajemy do stołu. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Czarna herbata - 0 kcal/100g
- Udka z kurczaka - 158 kcal/100g
- Skórka cebuli - 0 kcal/100g