wędzenie podudzia z kurczaka

niepowtarzalny smak, apetyczny wygląd, pikantny aromat. Spróbuj! Wędzone udka z kurczaka to wspaniała kolacja i uczta dla gości. Mięso jest bardzo smaczne i ma złoty kolor. Gotuj i smakuj, a także traktuj bliskich i przyjaciół!
MastehapAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 54 % 15 g
tłuszcze 32 % 9 g
węglowodany 14 % 4 g
158 kcal
IG: 0 / 100 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 15 min

w głębokiej misce układamy wcześniej umyte podudzia, posypujemy suchymi przyprawami, solą.

gotowanie wędzarni (jeśli nie ma wędzarni, możesz użyć patelni):
- spód wykładamy pergaminem, układamy łuski cebuli, ryż, herbatę;
- następnie kładziemy ruszt (jeśli używamy patelni, robimy ruszt z bambusowych pałeczek do grilla);
- rozłóż golenie i zamknij pokrywką (w przypadku patelni z folią);
- wysyłamy do ognia, używając najpierw dużego-do ogrzewania, dosłownie przez 5 minut, a następnie zmniejszamy ogień do minimum. Wędzimy 60 minut.

gotowe podudzia podajemy do stołu. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Czarna herbata - 0   kcal/100g
  • Udka z kurczaka - 158   kcal/100g
  • Skórka cebuli - 0   kcal/100g

Podobne przepisy