Koreańska marynowana kapusta z przyprawami
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
gotowanie pysznej kapusty po koreańsku w kilka minut jest całkiem realne. Może być podawany jako samodzielne danie lub jako dodatek do mięsa lub ryb.
gotowanie kapusty jest bardzo proste:
1. Grubo posiekaj kapustę, włóż do salaterki i pamiętaj trochę, aby sok się wyróżniał.
2. Zetrzyj marchewki na tarce (po koreańsku lub po prostu na dużej). Dodaj do kapusty.
3. Dodaj do warzyw wszystkie składniki marynaty: czosnek przepuszczony przez prasę, olej, ocet, kolendrę, ostry i ziele angielskie, sól, cukier. Wszystko dobrze wymieszaj i włóż do lodówki pod prasę na kilka godzin.
soczysta i pikantna przekąska jest gotowa.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g