pomidory marynowane w keczupie Chili na zimę
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
wszystkie przyprawy i pomidory wkładamy do czystych, suchych słoików. Przygotowujemy marynatę: do rondla z wodą wysyłamy sól, cukier, keczup i ocet, podpalamy i gotujemy po ugotowaniu przez 2-3 minuty. Zalej pomidory gorącą marynatą i sterylizuj w rondlu przez 10 minut. Zwiń, odwróć i zawiń, aż całkowicie ostygnie.
pomidory w keczupie Chili na zimę są gotowe! Możesz je przechowywać w piwnicy lub spiżarni. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g
- Liście porzeczki - 0 kcal/100g