pomidory marynowane w keczupie Chili na zimę

pikantne pomidory na zimę o wyraźnym słodko-pikantnym smaku. Jednym z moich ulubionych przepisów na zwijanie pomidorów były pomidory we własnym soku, dopóki kilka lat temu nie spróbowałem zamknąć ich w keczupie Chili. Naprawdę podobał mi się smak tych słodko-pikantnych pomidorów, a teraz ten kęs jest jednym z ulubionych w naszej rodzinie.
Natalia WasilenkoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 90 % 9 g
40 kcal
IG: 44 / 0 / 56

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

wszystkie przyprawy i pomidory wkładamy do czystych, suchych słoików. Przygotowujemy marynatę: do rondla z wodą wysyłamy sól, cukier, keczup i ocet, podpalamy i gotujemy po ugotowaniu przez 2-3 minuty. Zalej pomidory gorącą marynatą i sterylizuj w rondlu przez 10 minut. Zwiń, odwróć i zawiń, aż całkowicie ostygnie.

pomidory w keczupie Chili na zimę są gotowe! Możesz je przechowywać w piwnicy lub spiżarni. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g
  • Liście porzeczki - 0   kcal/100g

Podobne przepisy