skład / składniki
metoda gotowania
jak marynować chrupiące ogórki w słoikach?
moczyć ogórki przez 3-4 godziny w zimnej wodzie. Umyj, Przytnij z obu stron. Włóż przyprawy, ogórki do słoika i zalej wrzącą wodą. Pozostaw na 30 minut. Po upływie czasu spuść wodę do rondla, ponownie zagotuj. Wlej sól, cukier i ocet do słoików z ogórkami, zalej gorącą solanką i zwiń. Zawiń na kilka godzin, przechowuj w piwnicy lub spiżarni (dobrze przechowywane w domu).
pyszne chrupiące ogórki kiszone na zimę są gotowe! Zobacz wideo, aby uzyskać bardziej szczegółowy proces gotowania. Smacznego!
jak obliczyć liczbę puszek, dlaczego puszki eksplodują i jak tego uniknąć, a także sekrety i hacki życia, przeczytaj artykuł o przygotowaniach na zimę.
Skórka ogórka, jeśli nie jest szorstka, uszkodzona i gorzka, nie musi być cięta.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal / 100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Liście wiśni - 0 kcal/100g
- Liście dębu - 0 kcal/100g
- Liście porzeczki - 0 kcal/100g