marynowane jaja kurze w sosie sojowym
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie niezbędne składniki z wyprzedzeniem i zacznij gotować.
Krok 2:
Ugotuj jajka kurze.
Krok 3:
Drobno posiekaj cebulę.
Krok 4:
Podpal wodę, włóż do niej posiekaną cebulę, wlej wszystkie przyprawy, wlej sos sojowy i wódkę. Niech wszystko gotuje się przez 2 minuty, tworząc ogólny smak i aromat.
Krok 5:
Ugotowane jajka obierz i przekłuj wykałaczką aż do żółtka po całym jajku. Umieść jajka w roztworze przypraw i gotuj przez kolejne 5 minut.
Krok 6:
Następnie pokrój jajka wzdłuż na kawałki i lekko polej sosem sojowym.
Krok 7:
Połóż jajka na liściach sałaty. Udekoruj jak najbardziej. Okazało się, że to pyszna i bezpretensjonalna przekąska w pośpiechu.
bardzo prosty przepis. Nie wymaga dużego zestawu składników, ale okazuje się pyszną i piękną przekąską.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wódka - 235 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g