marynowane jaja kurze w sosie sojowym

najprostszy przepis. Danie ma niezwykły wygląd i smak. Wygodny przepis, gdy masz ograniczony czas i pilnie potrzebujesz przygotować przekąskę dla nagle przybyłych gości. Takie danie bardzo ci pomoże.
luba60Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 7 g
tłuszcze 24 % 5 g
węglowodany 43 % 9 g
59 kcal
IG: 89 / 0 / 11

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj wszystkie niezbędne składniki z wyprzedzeniem i zacznij gotować.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ugotuj jajka kurze.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Drobno posiekaj cebulę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Podpal wodę, włóż do niej posiekaną cebulę, wlej wszystkie przyprawy, wlej sos sojowy i wódkę. Niech wszystko gotuje się przez 2 minuty, tworząc ogólny smak i aromat.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ugotowane jajka obierz i przekłuj wykałaczką aż do żółtka po całym jajku. Umieść jajka w roztworze przypraw i gotuj przez kolejne 5 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie pokrój jajka wzdłuż na kawałki i lekko polej sosem sojowym.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Połóż jajka na liściach sałaty. Udekoruj jak najbardziej. Okazało się, że to pyszna i bezpretensjonalna przekąska w pośpiechu.

bardzo prosty przepis. Nie wymaga dużego zestawu składników, ale okazuje się pyszną i piękną przekąską.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Wódka - 235   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy