marynowane pomidory po koreańsku na zimę

ten kęs sprawi, że zima będzie przyjemniejsza i jaśniejsza! Koreańskie pomidory robię drugi rok, rodzina naprawdę to lubi! Pikantny smak z nieodłączną ostrinką doskonale uzupełnia każdą przystawkę zimą i nie tylko)) dzielę się przepisem, koniecznie spróbuj!
nianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 25 % 3 g
węglowodany 67 % 8 g
67 kcal
IG: 63 / 0 / 38

metoda gotowania

czas gotowania: 1 D 4 h

1. Umyj paprykę, oczyść z nasion i przegród, pokrój na dowolne kawałki. Obierz czosnek. Ostra papryka jest również oczyszczona z nasion(jeśli chcesz ostrzejszego smaku, możesz zostawić nasiona). Za pomocą blendera zmiel przygotowane składniki.

2. Umyj pietruszkę, drobno posiekaj nożem, Dodaj do sosu warzywnego. Umyj pomidory, pokrój w ćwiartki.

3. Wlej ocet, olej roślinny do małego pojemnika, wlej cukier i sól. Wymieszaj marynatę.

4. W uprzednio wysterylizowanych słoikach szczelnie układamy pomidory, przesuwając warstwy dressingiem warzywnym, zalewamy marynatą. Przykryj słoiki pokrywkami i pozostaw do marynowania na 2-3 godziny.

5. Wkładamy półfabrykaty do szerokiej patelni i napełniamy ciepłą wodą, aby sięgała do ramion słoika. Sterylizujemy na małym ogniu przez 15 minut od momentu wrzenia (dotyczy to słoików o pojemności 0,5 litra, a jeśli objętość jest większa, zwiększamy czas, na przykład litry już 20 minut. Nawiasem mówiąc, dostałem 4 półlitrowe puszki).

6. Po sterylizacji zwijamy puszki blaszanymi pokrywkami, owijamy w Kratę, pozostawiamy na 24 godziny, po czym przenosimy do stałego miejsca przechowywania.

to jest piękno! I pyszne jak, nie oderwać się! Poczęstuj się!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal / 100g

Podobne przepisy