marynowane śliwki na zimę do mięsa
skład / składniki
30
porcje:
metoda gotowania
1. Sortujemy śliwki, pozostawiając Dojrzałe, mocne owoce. Myjemy i przebijamy w
wielu miejscach.
2. Sterylizowane słoiki wkładamy do pojemnika.
układamy śliwki w słoikach. Gotuj marynatę z wody i cukru, dodaj przyprawy.
wlej marynatę do słoików.
3. Wlej słoiki do szyi gorącą przegotowaną wodą i sterylizuj przez 10 minut.
4. Zwijamy pokrywki, odwracamy słoiki i usuwamy je pod kocem w ciepłe miejsce.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śliwka - 42 kcal/100g
- Śliwka świeżo mrożona - 52 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g