marynowana bułgarska papryka nie na zimę

marynowana papryka, ale nie kęs! Dla swoich bliskich! Nie zawsze można zrobić zimowe przygotowania lub wszystko szybko się skończyło. I och, jak chcesz czegoś ostrego, Delikatnego, pachnącego. Ten przepis jest taki, jak przygotowanie, ale możesz od razu. Taka papryka pomoże zarówno w dni powszednie, jak i na świątecznym stole!
niebieskookaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 1 g
tłuszcze 30 % 3 g
węglowodany 60 % 6 g
54 kcal
IG: 57 / 0 / 43

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Umyj pieprz, obierz, pokrój w ćwiartki i jeszcze więcej w paski.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przygotuj marynatę: zagotuj litr wody, dodaj cukier, sól, ocet 9 % i olej roślinny. / 1-2 ostre papryki - dla miłośników ostrzejszych/. Gotuj przez 5 minut .

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Połóż połowę przygotowanej papryki. Doprowadzić do wrzenia i gotować 3-5 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przenieś paprykę i marynatę do słoika. Włóż pozostałą paprykę do marynaty, gotuj również przez 3-5 minut, dodaj do słoika.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlać pozostałą marynatę, ostudzić i włożyć do lodówki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Po 2-3 dniach gotową marynowaną paprykę można podawać jako przekąskę do mięsa, ryb, tłuczonych ziemniaków, ziemniaków lub po prostu z chlebem !

jeśli zwiniesz w słoiki, możesz na zimę. Wystarczy wysterylizować/1 litrowy słoik 5-7 minut/.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g

Podobne przepisy