marynowana papryka bez sterylizacji

wyśmienity smak! O przepis proszą wszyscy, którzy go próbowali! Smak pieprzu jest nasycony słodki i jednocześnie słony.Wywołuje zachwyt i zdziwienie.Miąższ jest soczysty, delikatny i gęsty. Szczególnie dobrze nadaje się do ziemniaków i mięsa w dowolnej formie lub jako przekąska. Ponieważ papryka nie jest ostra, ale słodka, dzieci ją kochają i chętnie jedzą!Kończy się bardzo szybko, więc nie jest nudny. Minimum składników, czasu i pracy jest bardzo smaczne !
niebieskookaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 31 % 4 g
węglowodany 62 % 8 g
69 kcal
IG: 50 / 0 / 50

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    1) Umyj pieprz, oczyść, pokrój na ćwiartki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    2) Dodaj wszystkie składniki marynaty do litra wody / z wyjątkiem octu /. Gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    3) załaduj pieprz i gotuj mieszając, 5 - 7 minut po ugotowaniu. Minutę przed gotowaniem-dodaj ocet, wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    4) Włóż paprykę do wysterylizowanych słoików, dodaj wrzącą marynatę i przykryć pokrywkami.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    5) natychmiast zwiń.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    6) Odwróć słoiki pokrywkami w dół, pod futrem, aż całkowicie ostygną. Umieść w chłodnym miejscu. Otrzymasz 6-7 0,5 l puszek.

lepiej jest wziąć soczystą, grubościenną paprykę.Czerwony lub bordowy, o tej samej dojrzałości. Jest to wygodne, gdy jeden wlewa się do słoików, a drugi skręca.Wtedy wszystko jest szybkie !
kto lubi ostrzej, do gotowej papryki można dodać czosnek i zioła podczas serwowania.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g

Podobne przepisy