skład / składniki
metoda gotowania
1. Buraki są dobrze umyte i, jeśli to konieczne, czyszczone szczoteczką.Przenosimy do rondla, w którym gotujemy i napełniamy zimną wodą. Lepiej jest gotować bulwy w przybliżeniu tej samej wielkości, aby wszystkie buraki były dobrze ugotowane. Gotuj na małym ogniu, aż warzywa korzeniowe będą ugotowane, aż będą miękkie.
2. Umyj cebulę, obierz łuski i drobno posiekaj. Podgrzej patelnię, wlej olej słonecznikowy i dobrze smaż na złoty kolor.
3. Gdy buraki ostygną, obierz je i zetrzyj na koreańskiej marchwi. Przenieś buraki i cebulę na patelnię, sól i dodaj przyprawy, ocet i cukier. Gotuj przez 15-20 minut.
4. Gotowe buraki przenosimy do wysterylizowanych słoików i zwijamy pokrywkami. Przykryj ciepłym kocem i pozwól przekąsce ostygnąć. Następnie przechowujemy w chłodnym miejscu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g

