marynowana marchewka miedziana moneta

Ta oryginalna przekąska to obowiązkowa pozycja na twoim stole.
MiladaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 1 g
tłuszcze 65 % 11 g
węglowodany 29 % 5 g
119 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 D 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
ten niesamowity posiłek (a dokładniej przekąska) nazywa się "marynowaną marchewką miedzianą monetą". Odnosi się do kuchni rosyjskiej, świetnie wygląda na stole i jest równie cudownie zjedzony.
obrane marchewki kroimy w piękne koła (w rzeczywistości będą to nasze "monety"). Następnie podpalamy garnek z wodą, gotujemy i natychmiast wrzucamy marchewki do gotowania. Ale nie doprowadzamy do gotowości, warzywa powinny stać się miękkie na tyle, aby były przyjemne do gryzienia i żucia później. Bierzemy szklany słoik z zakrętką i wkładamy do niego: drobno posiekany czosnek, czarny pieprz, suchą musztardę, suche oregano, sól. Teraz wlej olej, ocet i wodę. Przekręć pokrywkę i dobrze wstrząśnij, aby sól całkowicie się rozpuściła. Ugotowane marchewki nie do końca układamy w słoikach przygotowanych do zwijania i zalewamy marynatą. Nawiasem mówiąc, taka marchewka jest przygotowywana w ciągu jednego dnia, więc ten przepis kulinarny może być używany nie tylko do zimowych zapasów.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Oregano suszone - 306   kcal/100g
  • Oregano - 306   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Musztarda jadalnia - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy