marynowana marchewka miedziana moneta
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
ten niesamowity posiłek (a dokładniej przekąska) nazywa się "marynowaną marchewką miedzianą monetą". Odnosi się do kuchni rosyjskiej, świetnie wygląda na stole i jest równie cudownie zjedzony.
obrane marchewki kroimy w piękne koła (w rzeczywistości będą to nasze "monety"). Następnie podpalamy garnek z wodą, gotujemy i natychmiast wrzucamy marchewki do gotowania. Ale nie doprowadzamy do gotowości, warzywa powinny stać się miękkie na tyle, aby były przyjemne do gryzienia i żucia później. Bierzemy szklany słoik z zakrętką i wkładamy do niego: drobno posiekany czosnek, czarny pieprz, suchą musztardę, suche oregano, sól. Teraz wlej olej, ocet i wodę. Przekręć pokrywkę i dobrze wstrząśnij, aby sól całkowicie się rozpuściła. Ugotowane marchewki nie do końca układamy w słoikach przygotowanych do zwijania i zalewamy marynatą. Nawiasem mówiąc, taka marchewka jest przygotowywana w ciągu jednego dnia, więc ten przepis kulinarny może być używany nie tylko do zimowych zapasów.
obrane marchewki kroimy w piękne koła (w rzeczywistości będą to nasze "monety"). Następnie podpalamy garnek z wodą, gotujemy i natychmiast wrzucamy marchewki do gotowania. Ale nie doprowadzamy do gotowości, warzywa powinny stać się miękkie na tyle, aby były przyjemne do gryzienia i żucia później. Bierzemy szklany słoik z zakrętką i wkładamy do niego: drobno posiekany czosnek, czarny pieprz, suchą musztardę, suche oregano, sól. Teraz wlej olej, ocet i wodę. Przekręć pokrywkę i dobrze wstrząśnij, aby sól całkowicie się rozpuściła. Ugotowane marchewki nie do końca układamy w słoikach przygotowanych do zwijania i zalewamy marynatą. Nawiasem mówiąc, taka marchewka jest przygotowywana w ciągu jednego dnia, więc ten przepis kulinarny może być używany nie tylko do zimowych zapasów.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Oregano suszone - 306 kcal/100g
- Oregano - 306 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g