marchewki w puszkach na zimę po koreańsku

świetny przepis na przygotowanie na zimę! Bardzo proste i łatwe! Elegancka przekąska, która jest nie tylko bardzo smaczna, ale także najbardziej zdrowa, a wszystko to ze względu na tak cenne warzywo, jak marchewka, która jest głównym składnikiem. Metoda gotowania jest jedną z najprostszych i najbardziej udanych-sprawdzona więcej niż raz!
JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 1 g
tłuszcze 35 % 6 g
węglowodany 59 % 10 g
98 kcal
IG: 70 / 0 / 30

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 9 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Bierzemy produkty według listy. Biorąc pod uwagę fakt, że marchewka jest głównym składnikiem, musisz wybrać taki, który będzie słodki i soczysty. Zwykle jest to marchewka z nowej uprawy, a smak potrawy będzie zależał od jej odmiany. Teraz, gdy mamy wszystkie produkty, patrzymy, jak gotować marchewki w puszkach na zimę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zaczynamy od umycia marchewki, obierania jej i wcierania na specjalnej tarce do koreańskich sałatek. Dzięki temu urządzeniu proces przygotowania nie będzie długi, ale jeśli nie masz takiej tarki pod ręką, będziesz musiał poświęcić trochę więcej czasu i ręcznie pokroić marchewkę w cienkie paski. W każdym razie zainwestowane wysiłki usprawiedliwią wynik!

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Teraz posyp wióry marchewki octem. Całą tę masę dobrze wymieszaj i odstaw na około 30-40 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie obierz czosnek i zmiażdż go przez wyciskacz do czosnku.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj go do przygotowanej marchewki, dodaj również granulowany cukier i przyprawy.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następnie umyj, obierz i pokrój cebulę w kostkę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Następnie smaż na patelni w oleju roślinnym, aż będzie czarny. Następnie wyrzucamy cebulę i zalewamy marchewki pozostałym olejem.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Teraz mieszamy masę, ubijamy w głębokim naczyniu, uciskamy i pozostawiamy do marynowania przez całą noc. Rano układamy marchewki w wysterylizowanych słoikach i wkładamy do lodówki lub piwnicy. Zawsze zostawiam trochę na próbę-trudno się oprzeć, żeby nie skosztować świeżo ugotowanego pysznego!

jednym z moich ulubionych warzyw jest koreańska marchewka na zimę. To jedzenie jest nie tylko smaczne, ale także witaminowe. Być może tylko leniwy nie wie o zaletach marchewki. Jesteśmy przyzwyczajeni do tego warzywa od dzieciństwa, mówiąc, że z pewnością należy je włączyć do diety, jeśli chcesz być zdrowy! Oczywiste jest, że wszyscy chcą być zdrowi, więc w żadnym wypadku nie pomijamy potraw z marchwi!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy