skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Bierzemy produkty według listy. Biorąc pod uwagę fakt, że marchewka jest głównym składnikiem, musisz wybrać taki, który będzie słodki i soczysty. Zwykle jest to marchewka z nowej uprawy, a smak potrawy będzie zależał od jej odmiany. Teraz, gdy mamy wszystkie produkty, patrzymy, jak gotować marchewki w puszkach na zimę.
Krok 2:
Zaczynamy od umycia marchewki, obierania jej i wcierania na specjalnej tarce do koreańskich sałatek. Dzięki temu urządzeniu proces przygotowania nie będzie długi, ale jeśli nie masz takiej tarki pod ręką, będziesz musiał poświęcić trochę więcej czasu i ręcznie pokroić marchewkę w cienkie paski. W każdym razie zainwestowane wysiłki usprawiedliwią wynik!
Krok 3:
Teraz posyp wióry marchewki octem. Całą tę masę dobrze wymieszaj i odstaw na około 30-40 minut.
Krok 4:
Następnie obierz czosnek i zmiażdż go przez wyciskacz do czosnku.
Krok 5:
Dodaj go do przygotowanej marchewki, dodaj również granulowany cukier i przyprawy.
Krok 6:
Następnie umyj, obierz i pokrój cebulę w kostkę.
Krok 7:
Następnie smaż na patelni w oleju roślinnym, aż będzie czarny. Następnie wyrzucamy cebulę i zalewamy marchewki pozostałym olejem.
Krok 8:
Teraz mieszamy masę, ubijamy w głębokim naczyniu, uciskamy i pozostawiamy do marynowania przez całą noc. Rano układamy marchewki w wysterylizowanych słoikach i wkładamy do lodówki lub piwnicy. Zawsze zostawiam trochę na próbę-trudno się oprzeć, żeby nie skosztować świeżo ugotowanego pysznego!
jednym z moich ulubionych warzyw jest koreańska marchewka na zimę. To jedzenie jest nie tylko smaczne, ale także witaminowe. Być może tylko leniwy nie wie o zaletach marchewki. Jesteśmy przyzwyczajeni do tego warzywa od dzieciństwa, mówiąc, że z pewnością należy je włączyć do diety, jeśli chcesz być zdrowy! Oczywiste jest, że wszyscy chcą być zdrowi, więc w żadnym wypadku nie pomijamy potraw z marchwi!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g