kurczak cebula ocet
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj kurczaka, osusz, usuń skórę, a następnie posiekaj tuszę na duże kawałki.
2. Przenieś mięso do głębokiego pojemnika, posyp solą i przyprawami, dobrze wymieszaj.
3. Obierz cebulę, pokrój w pierścienie i połóż na kurczaku.
4. Napełnij mięso i cebulę octem i wszystko ponownie wymieszaj.
5. Marynujemy mięso przez godzinę, a w tym czasie przygotowujemy grill.
6. Po upływie czasu kładziemy mięso na ruszcie i pieczemy przez 25 minut, obracając.
podawaj pyszne mięso ze świeżymi warzywami i ziołami!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g