kurczak cebula ocet

Przygotuj pyszne mięso na Zabawne spotkania z przyjaciółmi! Kurczak z cebulą i octem jest bardzo soczysty i aromatyczny. Mięso jest bardzo delikatne, a co najważniejsze - marynowane bardzo szybko. Ocet można zastąpić łyżeczką esencji octowej rozcieńczonej w 100 ml wody. Ale lepiej jest używać wysokiej jakości octu jabłkowego w domu lub w sklepie. Więc twój Kebab okaże się smaczniejszy i zdrowszy.
FiodorownaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 47 % 15 g
tłuszcze 50 % 16 g
węglowodany 3 % 1 g
206 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

1. Umyj kurczaka, osusz, usuń skórę, a następnie posiekaj tuszę na duże kawałki.

2. Przenieś mięso do głębokiego pojemnika, posyp solą i przyprawami, dobrze wymieszaj.

3. Obierz cebulę, pokrój w pierścienie i połóż na kurczaku.

4. Napełnij mięso i cebulę octem i wszystko ponownie wymieszaj.

5. Marynujemy mięso przez godzinę, a w tym czasie przygotowujemy grill.

6. Po upływie czasu kładziemy mięso na ruszcie i pieczemy przez 25 minut, obracając.

podawaj pyszne mięso ze świeżymi warzywami i ziołami!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g

Podobne przepisy