kapusta z musztardą instant

bardzo szybki przepis na pyszną marynowaną kapustę. Muszę od razu powiedzieć, że moja teściowa przedstawiła mi ten przepis kulinarny. Pewnego dnia, jak zawsze, przygotowywała stół do rozmowy. Kiedy zobaczyłem danie, skrzywiłem się – w poście to jedzenie było trochę nudne. A teściowa, zauważając ten niepozorny ruch, powiedziała-jedz, nie pożałujesz. Spróbowałam i zgodziłam się z nią-pyszne! To była marynowana kapusta instant. Oczywiście nie wyszłam bez recepty!
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 1 g
tłuszcze 38 % 6 g
węglowodany 56 % 9 g
86 kcal
IG: 67 / 0 / 33

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 D 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

najpierw musisz drobno posiekać kapustę. I pokrój cebulę i paprykę w kostkę. Wszystko to włożymy do naczyń i wymieszamy-zmielimy. Następnie wlej ocet z olejem roślinnym do małego rondla i wlej cukier i sól. Gotuj mieszaninę i gotuj, aż sól i cukier się rozpuszczą. Zalej kapustę wrzącą, pieprzem i dobrze wymieszaj-najpierw łyżką, aby się nie poparzyć, a następnie rękami. Następnie dodaj musztardę. Następnie przykryjemy naczynie pokrywką i postawimy w pokoju na jeden dzień. 
sałatka będzie gotowa za jeden dzień. Wskazane jest przechowywanie go w lodówce.
dodam, że do przepisu teściowej dodałam swój składnik. Uwielbiam marchewkę z kapustą, a tu go nie było. Marchewki nadadzą potrawie nie tylko optymistyczny odcień swoim radosnym kolorem, ale także zmienią smak na lepsze, wzbogacając potrawę o witaminy!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Musztarda stołówka - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g

Podobne przepisy