skład / składniki
gotowanie krok po kroku
najpierw musisz drobno posiekać kapustę. I pokrój cebulę i paprykę w kostkę. Wszystko to włożymy do naczyń i wymieszamy-zmielimy. Następnie wlej ocet z olejem roślinnym do małego rondla i wlej cukier i sól. Gotuj mieszaninę i gotuj, aż sól i cukier się rozpuszczą. Zalej kapustę wrzącą, pieprzem i dobrze wymieszaj-najpierw łyżką, aby się nie poparzyć, a następnie rękami. Następnie dodaj musztardę. Następnie przykryjemy naczynie pokrywką i postawimy w pokoju na jeden dzień.
sałatka będzie gotowa za jeden dzień. Wskazane jest przechowywanie go w lodówce.
dodam, że do przepisu teściowej dodałam swój składnik. Uwielbiam marchewkę z kapustą, a tu go nie było. Marchewki nadadzą potrawie nie tylko optymistyczny odcień swoim radosnym kolorem, ale także zmienią smak na lepsze, wzbogacając potrawę o witaminy!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g