Rolmops-roladki śledziowe
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
marynata: wlej szklankę wody z octem do rondla, dodaj goździki, jagody jałowca, pieprz, liść laurowy. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu przez 5 minut. Następnie ostudzić.
filety śledziowe posmaruj wnętrze musztardą.
pokrój ogórki w paski i ułóż z krawędzi każdego polędwicy śledziowej.
Zwiń filety śledziowe i wyszczotkuj wykałaczką.
pokrój cebulę w pierścienie.
Rolmops umieścić blisko w misce razem z krążkami cebuli. Wlać marynatę, przykryć folią i wstawić do lodówki na 2-3 dni.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Jałowiec - 116 kcal/100g
- Jagody jałowca - 116 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g