Rolmops-roladki śledziowe

świetnym pomysłem jest urozmaicenie stołu jasnym daniem kuchni niemieckiej! sam przepis Jak przygotować danie Bałtyckie rolmops lub roladki śledziowe.
yulya31Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 55 % 12 g
tłuszcze 36 % 8 g
węglowodany 9 % 2 g
123 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 D 40 min

marynata: wlej szklankę wody z octem do rondla, dodaj goździki, jagody jałowca, pieprz, liść laurowy. Doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu przez 5 minut. Następnie ostudzić.

filety śledziowe posmaruj wnętrze musztardą.

pokrój ogórki w paski i ułóż z krawędzi każdego polędwicy śledziowej.

Zwiń filety śledziowe i wyszczotkuj wykałaczką.

pokrój cebulę w pierścienie.

Rolmops umieścić blisko w misce razem z krążkami cebuli. Wlać marynatę, przykryć folią i wstawić do lodówki na 2-3 dni.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal/100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal/100g
  • Śledź świeży - 161   kcal/100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Musztarda jadalnia - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Jałowiec - 116   kcal/100g
  • Jagody jałowca - 116   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pikle - 11   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy