arbuzy w 3 litrowych słoikach na zimę

kęs dla smakoszy i nie tylko, spróbuj! Arbuzy są wygodne do zwijania w trzylitrowych słoikach, na zimę jest to, czego potrzebujesz! Arbuz do tego preparatu należy wybrać soczysty i słodki, jest to konieczne, aby w połączeniu z marynatą danie nabrało pożądanego smaku. Kości nie można usunąć, skórkę można również pozostawić, kawałki arbuza w słoiku wyglądają bardzo apetycznie.
olgaSAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 88 % 7 g
30 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 1 D 40 min

1. Dokładnie umyj arbuza pod bieżącą wodą, a następnie pokrój na kawałki, które z łatwością przejdą przez szyjkę słoika.

2. Napełnij czysty słoik kawałkami arbuza, zalej wrzącą wodą do szyi, przykryj pokrywką i odstaw na 15 minut.

3. Wlej wodę do rondla, Wyślij do ognia, ponownie zagotuj.

4. Wlej sól i cukier do słoika, wlej ocet i dodaj czarny pieprz, zalej wrzącą wodą i szczelnie zwiń.

5. Potrząśnij słoikiem, aby kryształy cukru i soli rozpuściły się szybciej, odwróć do góry nogami, zawiń w koc i pozostaw na jeden dzień.

przechowujemy przedmiot w piwnicy.

smacznego arbuza!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Arbuz - 25   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy