pomidory w galarecie są niesamowite

pomidory w galarecie to prosta i wyrafinowana przekąska. Pomidory w galarecie to oryginalny i bardzo smaczny preparat.Słodko - kwaśna przezroczysta marynata, zamrożona i opalizująca w świetle jak żółty kryształ na jaskrawoczerwonym tle plasterków pomidora-widok apetyczny i malowniczy! Mało kto może się oprzeć degustacji! A kiedy raz spróbuje, z pewnością stanie się fanem tego przedmiotu. Pomidory najlepiej podawać w galaretce w głębokich wazonach prosto z lodówki na początku posiłku jako przekąskę. Ważne jest, aby goście mieli czas na spróbowanie potrawy, aż galaretka się rozpuści.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 80 % 4 g
23 kcal
IG: 75 / 0 / 25

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 10 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Do przygotowania przepisu & quot; pomidory w galarecie są niesamowite" weź mocne, mięsiste, nie wodniste pomidory, cebulę, liść laurowy, czarny pieprz, sól, cukier, ocet (70%) i wodę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Żelatynę napełnij 2 szklankami wody i pozwól jej pęcznieć, stanie się tak, gdy będziesz zajmować się resztą składników. Wysterylizuj słoiki i pokrywki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Na dnie każdego słoika umieść liść laurowy, kilka groszków czarnego pieprzu i pokrojoną w krążki cebulę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie rozłóż pomidory pokrojone w plasterki-pokrój średni pomidor na ćwiartki, małe-na pół, a duże kawałki podobne do nich, aby wszystkie plasterki były mniej więcej tego samego rozmiaru. Pomidory układamy ciasno, ale nie nadziewamy, aby nie dawały soku i nie zostawiały miejsca na marynatę żelatynową.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przykryj powierzchnię ułożonych pomidorów posiekaną cebulą i kolejnym liściem laurowym.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Włóż sól do garnka,

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj cukier.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Napełnij wodą i zagotuj półtorej solanki. Na koniec wlej ocet. Dodaj roztwór żelatyny i zagotuj, ale nie gotuj (chociaż ostatnio udowodniono, że gotowanie nie wpływa na działanie żelatyny).

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Zalej pomidory powstałą marynatą z żelatyną do wieszaków lub nieco wyżej i umieść w rondlu wypełnionym gorącą wodą, kładąc serwetkę na dnie. Doprowadzić do wrzenia i wysterylizować litrowe słoiki przez 15 minut.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Następnie wyślij przedmiot pod futro, słoików nie można odwrócić do góry nogami, aby galaretka prawidłowo zamarzła. Aby całkowicie zestalić słoiki z galaretką, wstaw do lodówki. Z podanej ilości uzyskuje się 4 litrowe słoiki pomidorów w galarecie.

pomidory w galarecie to świetna przekąska zarówno na świąteczny stół, jak i na co dzień.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Żelatyna - 355   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Esencja octu - 11   kcal/100g

Podobne przepisy