Koreańska Sałatka z zielonych pomidorów z marchewką

sałatka będzie przyzwoitą przekąską na każdym stole! Pyszne!
KsyushaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 1 g
tłuszcze 29 % 4 g
węglowodany 64 % 9 g
69 kcal
IG: 56 / 0 / 44

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój pomidory na małe plasterki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Posiekaj paprykę w cienkie paski .

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Marchewki wcieramy w paski na tarce do koreańskich sałatek.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Posiekaj koperek nożem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Drobno posiekaj również natkę pietruszki nożem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przygotuj sos. Połącz ocet, olej słonecznikowy, cukier, sól i wymieszaj.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    W głębokiej misce połącz przygotowane pomidory, paprykę, marchewkę, koperek i pietruszkę, czosnek przepuszczony przez prasę i wszystko dokładnie wymieszaj. Wlej sos do warzyw i wymieszaj wszystko, aby wszystkie składniki były równomiernie rozłożone na pomidorach. Danie należy zaparzyć i marynować w lodówce przez 10 godzin, a następnie można je wyjąć i cieszyć się pikantną przekąską.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pomidory zielone - 20   kcal/100g

Podobne przepisy