skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Powiedziałem już, jak gotuję heh z różowego łososia i szczupaka, ale jak zrobić heh z kurczaka po koreańsku, powiem ci w tym przepisie. Zasadniczo nie różni się zbytnio od przepisu na rybny he. Bierzemy więc wszystkie potrzebne nam produkty wskazane w składnikach.
Krok 2:
Aby stworzyć tę przepyszną przekąskę, możesz użyć absolutnie dowolnych części kurczaka, więc miej to na uwadze. Mam dziś filet z kurczaka. Pokrój go na małe kawałki.
Krok 3:
Obierz cebulę i pokrój w cienkie pierścienie lub półpierścienie.
Krok 4:
Obierz marchewki i pokrój w cienkie paski. Możesz zetrzeć go na specjalnej tarce do robienia koreańskich sałatek lub na zwykłym urządzeniu, używając boku z największymi otworami.
Krok 5:
Bierzemy głęboki pojemnik o odpowiedniej wielkości i wkładamy tam wszystkie przygotowane warzywa (cebulę, marchewkę) i kawałki kurczaka.
Krok 6:
Napełnij mieszaninę esencją. Nawiasem mówiąc, łyżkę esencji octu można zastąpić 7-8 łyżkami zwykłego octu stołowego 9%.
Krok 7:
Doprowadzamy olej słonecznikowy do wrzenia na patelni lub w rondlu, wlewamy do naszej mieszanki i dokładnie mieszamy. Dodaj sól i przyprawy i jeszcze raz wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 8:
Następnie zostawiamy pojemnik z kurczakiem na jeden dzień w lodówce.
Krok 9:
Gotowe danie podawane jest na stole z winem jako zimna przekąska. Poczęstuj się!
Ogólnie rzecz biorąc, he to Koreańskie danie polegające na przygotowaniu pikantnej sałatki z marchwi i cebuli z dodatkiem mięsa lub ryb. Będzie to świetna przekąska w dni powszednie lub święta. W ciągu zaledwie jednego dnia będziesz mógł cieszyć się doskonałym smakiem tego wspaniałego dania. Tyle czasu zajmie marynowanie. Zaufaj, że oczekiwania są tego warte! Koreańska przekąska, przygotowana według przepisu, który zaproponowałem, zachwyci Cię wszechstronnością smaku i niesamowitego aromatu, a dzięki bardzo jasnemu i kolorowemu wyglądowi może zasłużyć na jedno z honorowych miejsc na stole podczas posiłku. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Esencja octu - 11 kcal/100g