koreańska przystawka z fileta z kurczaka z marchewką

Koreańskie danie dla poszukiwaczy mocnych wrażeń! Łatwość gotowania będzie miłym bonusem. Bardzo smaczna i zdrowa dla mojego chorego żołądka pikantna przekąska-heh z kurczaka. Spodoba się wszystkim bez wyjątku.
wiaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 9 g
tłuszcze 46 % 12 g
węglowodany 19 % 5 g
158 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Powiedziałem już, jak gotuję heh z różowego łososia i szczupaka, ale jak zrobić heh z kurczaka po koreańsku, powiem ci w tym przepisie. Zasadniczo nie różni się zbytnio od przepisu na rybny he. Bierzemy więc wszystkie potrzebne nam produkty wskazane w składnikach.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby stworzyć tę przepyszną przekąskę, możesz użyć absolutnie dowolnych części kurczaka, więc miej to na uwadze. Mam dziś filet z kurczaka. Pokrój go na małe kawałki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obierz cebulę i pokrój w cienkie pierścienie lub półpierścienie.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Obierz marchewki i pokrój w cienkie paski. Możesz zetrzeć go na specjalnej tarce do robienia koreańskich sałatek lub na zwykłym urządzeniu, używając boku z największymi otworami.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Bierzemy głęboki pojemnik o odpowiedniej wielkości i wkładamy tam wszystkie przygotowane warzywa (cebulę, marchewkę) i kawałki kurczaka.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Napełnij mieszaninę esencją. Nawiasem mówiąc, łyżkę esencji octu można zastąpić 7-8 łyżkami zwykłego octu stołowego 9%.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Doprowadzamy olej słonecznikowy do wrzenia na patelni lub w rondlu, wlewamy do naszej mieszanki i dokładnie mieszamy. Dodaj sól i przyprawy i jeszcze raz wszystko dobrze wymieszaj.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Następnie zostawiamy pojemnik z kurczakiem na jeden dzień w lodówce.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Gotowe danie podawane jest na stole z winem jako zimna przekąska. Poczęstuj się!

Ogólnie rzecz biorąc, he to Koreańskie danie polegające na przygotowaniu pikantnej sałatki z marchwi i cebuli z dodatkiem mięsa lub ryb. Będzie to świetna przekąska w dni powszednie lub święta. W ciągu zaledwie jednego dnia będziesz mógł cieszyć się doskonałym smakiem tego wspaniałego dania. Tyle czasu zajmie marynowanie. Zaufaj, że oczekiwania są tego warte! Koreańska przekąska, przygotowana według przepisu, który zaproponowałem, zachwyci Cię wszechstronnością smaku i niesamowitego aromatu, a dzięki bardzo jasnemu i kolorowemu wyglądowi może zasłużyć na jedno z honorowych miejsc na stole podczas posiłku. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Esencja octu - 11   kcal/100g

Podobne przepisy