Sałatka z pieczarek marchewka ocet cukier
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj jedzenie - umyj grzyby (jeśli są duże, pokrój na 2-4 części), obierz i umyj marchewki, odmierz przyprawy i olej.
Krok 2:
Napełnij grzyby wodą i gotuj. Od momentu wrzenia odczekaj 5 minut.
Krok 3:
Zetrzyj marchewki na koreańskiej tarce (lub na zwykłej dużej, nie ma to większego wpływu na smak).
Krok 4:
Wrzuć gotowe grzyby do durszlaka.
Krok 5:
Obierz czosnek. Jeśli nie masz czosnku-pokrój goździki na pół.
Krok 6:
Umieść grzyby na marchewce, dodaj olej.
Krok 7:
Dobrze wymieszaj.
Krok 8:
Dodaj sól i cukier. Wymieszać.
Krok 9:
Dodaj dwa rodzaje pieprzu i ocet.
Krok 10:
Na koniec i dokładnie wymieszaj grzyby z marchewką, przykryj i marynuj przez jeden dzień w lodówce. Możesz natychmiast ułożyć sałatkę w słoikach, tak jak do przechowywania.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g