skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić pyszną przekąskę z pieczarek z marchewką? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty do szybkiego przygotowania koreańskiej sałatki z pieczarkami.
Krok 2:
Aby przygotować sos sałatkowy, weź małą miskę i włóż do niej dwa ząbki czosnku przepuszczone przez prasę, a następnie wlej pół łyżeczki soli i jedną łyżkę cukru do miski.
Krok 3:
Wlej siedem gramów koreańskiej przyprawy do marchwi do miski, jeśli nie ma jej pod ręką, dodaj mieszankę czarnej z czerwoną papryką, bazylię z mieloną kolendrą i dobrze wymieszaj wszystkie suche składniki.
Krok 4:
Wlej siedemdziesiąt mililitrów oleju roślinnego do miski z przyprawami.
Krok 5:
Wlej siedemdziesiąt mililitrów 6% octu stołowego do ogólnej miski.
Krok 6:
Wymieszaj wszystkie składniki razem w misce i pozwól przygotowanemu sosowi sałatkowemu na chwilę zaparzyć.
Krok 7:
Weź koreańską tarkę do marchwi i zetrzyj jedną średnią marchewkę na talerzu. Brak koreańskiej tarki do marchwi? To nie jest problem! Weź prostą tarkę.
Krok 8:
Pokrój pół kilograma pieczarek na średnie kawałki i włóż je do rondla umieszczonego na kuchence, a następnie wlej półtora litra wrzącej wody do rondla z grzybami.
Krok 9:
Dodaj jedną czwartą łyżeczki soli do rondla i zagotuj w wysokiej temperaturze kuchenki, a następnie gotuj grzyby przez trzy do czterech minut.
Krok 10:
Weź durszlak i przelej przez niego bulion grzybowy do odpowiedniego pojemnika.
Krok 11:
Włóż ugotowane grzyby do obszernej miski.
Krok 12:
Włóż startą marchewkę do miski z gotowanymi grzybami.
Krok 13:
Wlej wcześniej przygotowany i zaparzony sos do wspólnej miski.
Krok 14:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.
Krok 15:
Przykryj miskę gotowaną sałatką pokrywką i pozwól jej parzyć przez dwie do trzech godzin.
Krok 16:
Po upływie czasu ułóż ugotowaną sałatkę w stylu koreańskim na porcjowanych talerzach i podawaj na stole.
Krok 17:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na przepis na szybką i dość łatwą do przygotowania koreańską sałatkę z pieczarkami i marchewką na każdy świąteczny stół! Jeśli chcesz podać coś niezwykłego i oryginalnego gościom, którzy pojawili się na wyciągnięcie ręki, koniecznie przygotuj soczystą, pachnącą i wyjątkowo smaczną sałatkę ze zwykłych pieczarek z marchewką! Ta lekka i jednocześnie satysfakcjonująca świąteczna przekąska bez wątpienia zaskoczy Twoich przyjaciół swoim wyśmienitym smakiem! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g