przystawka z pieczarek z marchewką

Prosta i pyszna przekąska na święta i na co dzień. Przekąska z pieczarek z marchewką na świątecznym stole, która spodoba się wielu i mile zaskoczy wspaniałym smakiem! Możesz wziąć dowolne zestawy ziół i przypraw. Na przykład sos sojowy lub koperek lub ocet balsamiczny. Spróbuj!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 1 g
tłuszcze 60 % 3 g
węglowodany 20 % 1 g
38 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić pyszną przekąskę z pieczarek z marchewką? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty do szybkiego przygotowania koreańskiej sałatki z pieczarkami.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować sos sałatkowy, weź małą miskę i włóż do niej dwa ząbki czosnku przepuszczone przez prasę, a następnie wlej pół łyżeczki soli i jedną łyżkę cukru do miski.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wlej siedem gramów koreańskiej przyprawy do marchwi do miski, jeśli nie ma jej pod ręką, dodaj mieszankę czarnej z czerwoną papryką, bazylię z mieloną kolendrą i dobrze wymieszaj wszystkie suche składniki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej siedemdziesiąt mililitrów oleju roślinnego do miski z przyprawami.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej siedemdziesiąt mililitrów 6% octu stołowego do ogólnej miski.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wymieszaj wszystkie składniki razem w misce i pozwól przygotowanemu sosowi sałatkowemu na chwilę zaparzyć.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Weź koreańską tarkę do marchwi i zetrzyj jedną średnią marchewkę na talerzu. Brak koreańskiej tarki do marchwi? To nie jest problem! Weź prostą tarkę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Pokrój pół kilograma pieczarek na średnie kawałki i włóż je do rondla umieszczonego na kuchence, a następnie wlej półtora litra wrzącej wody do rondla z grzybami.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj jedną czwartą łyżeczki soli do rondla i zagotuj w wysokiej temperaturze kuchenki, a następnie gotuj grzyby przez trzy do czterech minut.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Weź durszlak i przelej przez niego bulion grzybowy do odpowiedniego pojemnika.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Włóż ugotowane grzyby do obszernej miski.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Włóż startą marchewkę do miski z gotowanymi grzybami.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Wlej wcześniej przygotowany i zaparzony sos do wspólnej miski.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Przykryj miskę gotowaną sałatką pokrywką i pozwól jej parzyć przez dwie do trzech godzin.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Po upływie czasu ułóż ugotowaną sałatkę w stylu koreańskim na porcjowanych talerzach i podawaj na stole.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na przepis na szybką i dość łatwą do przygotowania koreańską sałatkę z pieczarkami i marchewką na każdy świąteczny stół! Jeśli chcesz podać coś niezwykłego i oryginalnego gościom, którzy pojawili się na wyciągnięcie ręki, koniecznie przygotuj soczystą, pachnącą i wyjątkowo smaczną sałatkę ze zwykłych pieczarek z marchewką! Ta lekka i jednocześnie satysfakcjonująca świąteczna przekąska bez wątpienia zaskoczy Twoich przyjaciół swoim wyśmienitym smakiem! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy