skład / składniki
metoda gotowania
1. Obieramy marchewki, myjemy, trzy na tarce do warzyw w stylu koreańskim.
2. Obierz cebulę i czosnek, pokrój w drobną kostkę, rozłóż na marchewce.
3. Wlej cukier, sól, koreańską przyprawę do marchwi, kolendrę, czarny pieprz, a także wlej olej roślinny i ocet, wymieszaj.
4. Przykryj miskę marchewką pokrywką lub folią spożywczą, Wyślij do lodówki na jeden dzień do marynowania.
5. Po określonym czasie układamy marchewki z wydzielonym sokiem w uprzednio wysterylizowanych słoikach, przykrywamy pokrywkami.
6. Wlej ciepłą wodę do szerokiego rondla, umieść w nim słoiki z marchewką (woda powinna sięgać ramion słoików), Wyślij do ognia.
7. Pasteryzujemy półfabrykaty przez 10 minut od momentu zagotowania wody, po czym zwijamy hermetycznie.
taka marchewka jest przechowywana w piwnicy. Podczas serwowania możesz posypać marchewki sezamem-jest pyszny, piękny i orientalny!
inspiracja dla Ciebie i pyszne puste miejsca!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g