Śledź w musztardzie
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1. Kroimy śledzie: odcinamy głowę i ogon, czyścimy wnętrze, usuwamy skórę, oddzielamy filety od kości, kroimy na zgrabne kawałki.
2. Cebulę obrać, pokroić w cienkie półpierścienie, lekko posypać octem jabłkowym i lekko pomylić rękami, aby wypuścił sok.
3. Wlej olej słonecznikowy i ocet jabłkowy do miski, dodaj musztardę francuską, mieszankę mielonej papryki i cukru, wymieszaj.
4. Rozłóż przygotowany śledź na specjalnym naczyniu, połóż na nim cebulę i polej aromatycznym dressingiem.
5. Śledzie wysyłamy do lodówki na 2 godziny.
podajemy na stole, dekorujemy według własnego uznania, możesz po prostu zielenią.
Poczęstuj się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g