kapusta na zimę z burakami i marchewką

kapusta na zimę z burakami i marchewką jest jednym z najszybszych zbiorów. Kapusta na zimę z burakami i marchewką to mile widziana przekąska na każdym stole. Można go podawać po prostu z pieczonymi lub gotowanymi ziemniakami - a Obiad/Lunch jest zapewniony.
nanikiAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 1 g
tłuszcze 9 % 1 g
węglowodany 82 % 9 g
50 kcal
IG: 33 / 0 / 67

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 3 D
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Kapusta na zimę z burakami i marchewką jest przygotowywana z produktów wymienionych na liście składników.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Najpierw zrób marynatę: w 1 litrze wody dodaj sól, cukier, ocet, olej i przyprawy, zagotuj i odstaw.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Oczyść warzywa.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój kapustę na duże plasterki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Marchew i buraki w półkola.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Włóż kapustę do słoika, naprzemiennie z plasterkami buraków, marchwi, ząbków czosnku pokrojonych na pół.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Mocno wypchaj słoik.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlej marynatę do góry.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Przykryj pokrywkami i pozostaw na jeden dzień w pokoju. Następnie wyjmij na zimno. Po 2-3 dniach kapusta na zimę z burakami i marchewką jest gotowa.

kapusta na zimę z burakami i marchewką jest przygotowywana prosto i szybko, jeden z najszybszych preparatów na zimę. Jeśli masz świeżą kapustę, możesz ją gotować przez cały rok.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g

Podobne przepisy