skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić pikantną cukinię na zimę? Przygotuj jedzenie. Która cukinia będzie najlepsza? Wybierz młode owoce o delikatnej skórce. Umyj je i obierz. Nie trzeba ciąć bardzo cienkiej skóry. Jeśli używasz bardziej dojrzałej cukinii, odetnij grubą skórkę i wytnij środek z nasionami.
Krok 2:
Wszystkie składniki oprócz cukinii będą musiały zostać zmielone na całkowitą masę w kombajnie. Przygotuj je po umyciu i wysuszeniu. Pokrój pomidory, usuwając miejsce łodygi.
Krok 3:
Obierz słodką paprykę ze strąka nasiennego, pokrój na kawałki. Obierz kilka ząbków czosnku, weź gorzką paprykę do smaku - jeśli chcesz być ostrzejszy,nie możesz usunąć nasion.
Krok 4:
Najpierw włóż pomidory do miski kombajnu i posiekaj do pożądanej konsystencji, przewijam z pierwszą prędkością, aby zachować teksturę warzyw. Możesz zamienić tę masę w tłuczone ziemniaki do wyboru.
Krok 5:
Włóż je do garnka do duszenia.
Krok 6:
Następnie przewiń pozostałe warzywa, również wybierając stopień zmielenia. Dodaj warzywa do pomidorów. Postaw patelnię na ogniu i gotuj masę przez 10 minut. Zrób mały ogień, od czasu do czasu mieszaj masę, aby nie przykleiła się do dna.
Krok 7:
W tym czasie pokrój cukinię w wydłużone kostki. Mam młodą cukinię, kroję razem z nasionami.
Krok 8:
Dodaj sól do masy warzywnej.
Krok 9:
Następnie cukier, olej słonecznikowy i na samym końcu ocet (chociaż kolejność w tym przypadku nie ma znaczenia), gotuj wszystko razem przez kolejne 20 minut.
Krok 10:
Dodaj cukinię i gotuj wszystko razem przez kolejne 10-15 minut. Cukinia powinna być ugotowana, ale nie rozpadać się.
Krok 11:
Włóż wrzącą masę do sterylnych słoików, Zakręć gotowanymi pokrywkami.
Krok 12:
Wyślij przedmiot, umieszczając słoiki do góry nogami, pod ciepłym kocem, aż całkowicie ostygnie.
jak wybrać idealny garnek do zupy, owsianki lub marynowania ogórków przeczytaj artykuł o patelniach.
aby mieć pewność, że letnie zapasy zachwycą Cię przez cały zimny sezon, przeczytaj podstawowe zasady, sekrety i życiowe hacki o przygotowaniach na zimę.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Esencja octu - 11 kcal/100g
- Młoda cukinia - 24 kcal/100g