skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
W pierwszym etapie przepisu dno pojemnika do solenia nóg należy przykryć pszenicą lub innymi zbożami, które są pod ręką. Jest to konieczne, aby sok, który gromadzi się na dnie pojemnika, został wchłonięty przez ziarna, a nie marynowane mięso, ponieważ nogi mogą być solone.
Krok 2:
Zasypiamy pszenicę niewielką warstwą soli, równomiernie rozprowadzamy na niej nogi, a także zasypiamy je solą, aby cała powierzchnia mięsa była pokryta solą. Wkładamy ten pojemnik do lodówki na dwa dni.
Krok 3:
Po określonym czasie myjemy nogi kaczki pod bieżącą wodą i suszymy ręcznikami papierowymi.
Krok 4:
Wymieszaj zmielone przyprawy i pocieraj nimi nogi.
Krok 5:
Wkładamy mięso do lodówki na siedem do dziesięciu dni. W rezultacie otrzymamy wspaniały przysmak.
ten przepis na suszone mięso nadaje się nie tylko do gotowania udek z kaczki, ale także do innych rodzajów mięsa. Proces suszenia zawsze zajmuje dużo czasu, ale wynik jest wart czekania na koniec procesu. W tym przepisie zalecany czas suszenia produktu wynosi około 7 dni. To jest zalecany czas. Jeśli wydłużysz czas, otrzymasz mięso nieco inne w smaku, bardziej jędrne.
na dnie naczyń w przepisie stosuje się ziarno pszenicy. Nie możesz się tym przejmować. Każdy w domowej kuchni ma ryż, kaszę gryczaną, proso, jęczmień perłowy lub inne zboża. Wszystko z wymienionych może go zastąpić.
z doświadczenia bardzo dobrze jest zastąpić kawę tymiankiem lub gałką muszkatołową. Takie przepisy były przygotowywane wiele razy, więc warto "bawić się" składnikami. Ale jeśli chodzi o smak suszonej skóry kaczki, okazuje się bardzo smaczny. Czego nie można powiedzieć o skórze kurczaka. Dzieje się tak, jeśli dokonasz porównania.
jeśli gotujesz mięso zgodnie z technologią w przepisie, okazuje się, że produkt nie jest solony. Dlatego to suszone mięso nadaje się nie tylko do spożycia z piwem, ale bez niego. Jak zwykła przekąska mięsna. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Twarda Czerwona pszenica jara (całe ziarno) - 330 kcal/100g
- Pszenica twarda czerwona ozima (całe ziarno) - 330 kcal/100g
- Pszenica miękka czerwona ozima (całe ziarno) - 326 kcal/100g
- Pszenica Biała (całe ziarno) - 335 kcal/100g
- Pszenica twarda (całe ziarno) - 332 kcal/100g
- Kruszona pszenica sucha twarda czerwona - 359 kcal/100g
- Kruszona pszenica ozima - 358 kcal/100g
- Pszenica sucha, bez przypraw w puszkach - 168 kcal/100g
- Pszenica sucha, konserwowana z przyprawami - 182 kcal/100g
- Ziarno sorgo - 332 kcal/100g
- Kasza pszenna - 352 kcal/100g
- Ziarna pszenicy kiełkującej - 305 kcal/100g
- Kasza pszenna - 332 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Rozmaryn suchy - 131 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Kawa mielona - 200 kcal/100g
- Kacze udka - 405 kcal/100g
- Udka z kaczki smażone - 266 kcal/100g