skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Proces gotowania suszonego fileta z indyka odbywa się w 2 etapach. Pierwszym etapem jest marynowanie mięsa. Na tym etapie musisz wymieszać wszystkie przyprawy razem. Wcześniej wskazane jest zmielenie nasion jałowca w moździerzu.
Krok 2:
Filety włożyć do celofanowej torby, którą możemy zamknąć za pomocą zamka lub w inny sposób. Następnie wkładamy wszystkie przyprawy do torby.
Krok 3:
Wlej tam 300 ml.wódki. Wymieszaj wszystko razem i pozostaw do marynowania w lodówce na pięć dni.
Krok 4:
W drugim etapie filety myjemy pod bieżącą wodą i wycieramy ręcznikami papierowymi.
Krok 5:
Wymieszaj również przyprawy do posypania filetami. Pocieramy kawałek mięsa powstałą mieszanką i pozostawiamy do wyschnięcia na co najmniej piętnaście dni. Konieczne jest suszenie mięsa, aby nie stykało się ściśle z żadną powierzchnią. Po określonym czasie otrzymamy gotowy produkt. Smacznego!!!
ten przepis może być wykorzystany jako podstawa do kreatywnego podejścia do procesu suszenia. Możesz zastąpić dowolne przyprawy tego przepisu tymi, które pasują do Twojego gustu. Na przykład, jeśli zastąpisz użycie wódki dżinem, możesz nie używać jałowca. Ponieważ za pomocą tego napoju można osiągnąć smak igieł. Używaj również pieprzu według własnego uznania i smaku. Jeśli lubisz więcej pieprzu, możesz dodać więcej pieprzu. W ciągu piętnastu dni produkt będzie gotowy. Ale suszone mięso nie jest przeterminowane. Po wydłużeniu okresu suszenia staje się twardszy i bardziej suchy. Dlatego wybierz również czas zgodnie z własnymi preferencjami. Jeśli prześwietlisz przez ponad miesiąc, otrzymasz bardzo solidny produkt, który wielu lubi. Mięso z indyka jest nie do przyjęcia. Zarówno pierś z kurczaka, jak i polędwica wołowa są w porządku. Również dla Twojego gustu. Od siebie chcę zauważyć, że okazuje się, że mięso nie jest zbyt słone, więc można je spożywać nie tylko jako przekąskę do piwa, ale po prostu jako przysmak na stole. Przepis zasługuje na uwagę. smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Majeranek - 271 kcal/100g
- Estragon - 25 kcal/100g
- Tarhun - 40 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Wódka - 235 kcal/100g
- Jałowiec - 116 kcal/100g
- Jagody jałowca - 116 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g
- Sól kuchenna - 0 kcal/100g
- Pieprz cayenne - 318 kcal/100g