skład / składniki
gotowanie krok po kroku
przepis na marmoladę jest zaskakująco prosty, a wynik przekracza wszelkie oczekiwania:
żelatynę zalewamy sokiem pomarańczowym i zostawiamy na chwilę w spokoju, czekamy aż puchnie.
wlej cukier do wody, dodaj skórkę (cytryny i pomarańczy), zagotuj i pozostaw na małym ogniu przez kolejne 3 minuty. Nie zapomnij ciągle mieszać, aby cukier całkowicie się rozpuścił.
zdejmij z ognia i dodaj żelatynę bez spowolnienia, mieszaj, aż całkowicie się rozpuści. Następnie konieczne jest odcedzenie całej sprawy, dokładnie wyciśnięcie Skórki.
przykryj formę folią spożywczą, przenieś tam powstałą masę i włóż do lodówki na 6-8 godzin.
gdy nasza Marmolada stwardnieje, uwalniamy ją, Odciągając folię i pomagając nożem. Przenosimy na pergamin (papier do pieczenia) ,który wcześniej posypujemy cukrem.
to wszystko, możesz jeść i zachwycać całą rodzinę przydatnymi słodyczami :)
dlaczego żelatyna nie twardnieje dobrze, jak uniknąć nieprzyjemnych żelatynowych grudek w naczyniu, a także Przeczytaj wszystkie sekrety i subtelności gotowania w artykule o żelatynie .
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Skórka pomarańczowa - 97 kcal/100g
- Sok pomarańczowy - 36 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g