sok jabłkowy bez cukru na zimę

Łatwy i szybki sposób na przygotowanie naturalnego soku w domu! Szybki i prosty przepis na pyszny, zdrowy, naturalny sok jabłkowy na zimę. Jeśli chcesz mieć zawsze pod ręką w zimie pyszny napój-magazyn witamin, ten przepis jest właśnie dla ciebie!
AlenushkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 10 g
47 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Weź jabłka, najlepiej słodkie odmiany. Dokładnie je umyjemy.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój jabłka na plasterki, usuwając rdzenie i wycinając wszelkie zepsute miejsca.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie załaduj obrane plasterki do sokowirówki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wyciskamy sok jabłkowy za pomocą sokowirówki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej sok jabłkowy do rondla, umieść na średnim ogniu. Powstanie piana. Należy go usunąć. Doprowadzić do wrzenia, ale nie gotować. Doprowadzimy gdzieś do 90 stopni. Aby zachować więcej witamin. Następnie wlej do wysterylizowanych słoików i zamknij wysterylizowanymi pokrywkami. Słoiki można odwrócić i pozostawić w tej pozycji, aż ostygną.

sok jabłkowy jest zawsze aktualny. Jest to szybki sposób na uzupełnienie witamin i pierwiastków śladowych, na przykład rano w zimie. Natychmiast doda wigoru i dobrego nastroju na cały dzień. Rozpocznie proces trawienia przed spożyciem śniadania.
możesz bezpiecznie podawać dzieciom i nie bać się, co jest w składzie, jak w przypadku soków ze sklepów.
picie soku jabłkowego zaleca się również picie w celu zapobiegania dużej liczbie chorób. Pomaga usunąć toksyny i toksyny z organizmu, które nieuchronnie gromadzą się w ciele współczesnego i wyjątkowego mieszkańca miasta.
a ten sok jest również bez cukru. Z tego powodu jest jeszcze bardziej przydatny. Można go łatwo pić dla diabetyków lub osób, które odmówiły użycia tego słodzika. Sok zawiera również dużo żelaza, dlatego warto go spożywać u osób z obniżonym żelazem lub z niedokrwistością. Bardzo przydatny dla osób, które mają problemy z płucami lub często mają zapalenie oskrzeli, a także dla tych, którzy nadal nie rzucili tak złego nawyku jak palenie.
dwa kilogramy jabłek dają około 500 ml soku. Zależy to oczywiście od soczystości jabłek. Może być trochę większy lub trochę mniejszy.
aby zrobić całkowicie przezroczysty sok bez miąższu, nadal potrzebujesz sita i czystej gazy, aby usunąć wszelkie plamy z soku.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g

Podobne przepisy