Zupa Duchbar

pyszna zupa z bogatym, aromatycznym bulionem pochodzącym z Azerbejdżanu. Wszyscy wiemy, czym są pierogi,ale czym jest zupa duchbar - Nie, więc ta zupa z bardzo małymi pierogami, które nazywane są "duchbar", aby je przykleić, musisz mieć wielką cierpliwość i chęć urozmaicenia swojej książki kucharskiej nową pyszną zupą. Uważa się, że dobra gospodyni w Azerbejdżanie powinna być w stanie ugotować takie małe "duchbaryat" aby pomieścić około 10 w łyżce stołowej, oczywiście nie mam 10, ale mogę 5 sztuk)) Jeśli masz dość zwykłych zup - radzę spróbować ugotować ten. Oprócz głównego składu przepisu możesz dodać swoje ulubione przyprawy kaukaskie do bulionu - w końcu nawet w historycznej ojczyźnie tej zupy-każda rodzina ma swój własny sekret pysznego bulionu.
JulianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 2 g
tłuszcze 14 % 1 g
węglowodany 57 % 4 g
32 kcal
IG: 20 / 0 / 80

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Gotowanie bulionu. Dodaj kość, liść laurowy, ziele angielskie do wody. Gotuj przez co najmniej 1 godzinę. Odcedź gotowy bulion, usuń kość i przyprawy.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Z mięsa przekręć mięso mielone i dodaj cebulę, pieprz, sól.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Weź mąkę, jajko, wodę i sól - zagnieść ciasto.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Możesz podzielić ciasto na 2 części, aby ułatwić pracę. Rozwałkuj warstwę o grubości około 1 mm

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pocięte na kwadraty 3x3

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Umieść nadzienie w kwadracie (1/3) łyżeczki

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Owijamy metodą trójkąta klejonego

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Z takiego wychodzi & quot; duchebarenok"

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Do wrzącego bulionu wysyłamy & quot; duchbaryat"

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Kiedy się pojawią, zupa jest gotowa, częstujemy krewnych

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Dodaj suszoną miętę, pietruszkę do talerza. Smacznego

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jagnięcina chuda - 169   kcal/100g
  • Baranina tłusta - 225   kcal/100g
  • Baranina-mostek - 533   kcal/100g
  • Jagnięcina-szynka - 232   kcal/100g
  • Kotlet jagnięcy z kością - 380   kcal/100g
  • Baranina - łopatka - 284   kcal/100g
  • Baranina-część grzbietowa - 459   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Mięta świeża - 49   kcal/100g
  • Mięta suszona - 285   kcal/100g
  • Mięta - 49   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Kości wołowe - 105   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy