skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby ugotować czerwoną fasolę w sosie pomidorowym, przygotuj samą czerwoną fasolę. Możesz go kupić na rynkach i nie jest tak drogi. Przygotuj również koncentrat pomidorowy (lub sos pomidorowy), marchewkę, olej roślinny, sól i przyprawy do smaku.
Krok 2:
Fasolę opłucz i namocz w czystej wodzie przez noc. Następnie włóż do rondla, zalej kolejną czystą wodą i zagotuj. Następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez około 30-40 minut. Fasola powinna być całkowicie miękka. Włóż gotową fasolę do durszlaka, ale zachowaj wywar z fasoli.
Krok 3:
Podczas gotowania fasoli opłucz, obierz i zetrzyj marchewki. Rozgrzej olej roślinny na patelni, włóż posiekaną marchewkę i smaż na średnim ogniu, mieszając przez 5-7 minut. Konieczne jest zmiękczenie marchwi.
Krok 4:
Dodaj gotowaną fasolę, koncentrat pomidorowy do gotowanej marchewki (możesz wziąć gotowy sos pomidorowy według własnego gustu). Wlej trochę wywaru z fasoli. Jego ilość będzie zależeć od tego, jak grube chcesz zobaczyć gotowe danie, biorąc pod uwagę niewielkie dalsze odparowanie. Dodaj przyprawy do smaku, sól.
Krok 5:
Wymieszaj wszystkie potrawy na patelni. Doprowadzić do wrzenia i gotować pod przykryciem przez 5 minut na małym ogniu.
Krok 6:
Czerwona fasola w sosie pomidorowym jest gotowa. Możesz go podawać w dowolnej formie. Jest dobra i gorąca i ciepła, a nawet schłodzona taka fasola to świetny dodatek i dobra przekąska!
z przypraw bierzemy czarny mielony pieprz, asafetydę i Gorąco polecam wędzoną paprykę, daje wspaniałą nutę wędzonych mięs, bardzo delikatną i delikatną.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Fasola czerwona - 93 kcal/100g