Roladki z kurczaka z fetą i balykiem

wspaniałe bułki na każdą ucztę! Goście będą zachwyceni! Uwielbiam ten przepis za to, że jest prosty i wygodny. Możesz z nim eksperymentować, zmieniać nadzienia i wybierać te,które najbardziej Ci się podobają, włączając je do rodzinnego menu. Ten przepis został wzięty przeze mnie & quot; na oko & quot;. Bo tak samo się przygotowywał. Kucharz, w firmie, w której pracowałem przez wiele lat, tylko w ten sposób produkowałem swoje arcydzieła. Cały zespół w okresach jej twórczości był szczególnie dobrze odżywiony i zadowolony.
JANORAAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 47 % 18 g
tłuszcze 50 % 19 g
węglowodany 3 % 1 g
249 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.

1. Dobrze pokonaj filet z kurczaka młotkiem do gotowania, aby uzyskać wygodne cienkie koperty do owijania nadzienia. Jeśli kawałki nie są wystarczająco szerokie, łączę dwa lub więcej kawałków i ubijam je w jedną masę.

2. Przygotowane w ten sposób koperty są obficie solone, pieprzowe i posypane czosnkiem w proszku (lepiej, jeśli czosnek jest naturalny, z czosnku).

3. Oddzielnie mieszam majonez, kilka łyżek zmielonego czarnego pieprzu, drobno posiekaną fetę, a także posiekaną szynkę lub balyk.

4. Każdą kopertę wypełniam uzyskaną masą. Owijam tak mocno, jak to możliwe i mocuję krawędzie wykałaczką.

5. Powstałe bułki układam na wysmarowanej tłuszczem blasze do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez 30-40 minut w temperaturze 200-240 stopni.

6. Okresowo, podczas gotowania, smaruję bułki tłustym pędzlem do gotowania i podlewam powstałym sokiem, aby nie wyschły.

7. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Gotowana szynka - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Ser "feta" - 290   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Czosnek w proszku - 331   kcal/100g

Podobne przepisy