Sałatka z filetem z kurczaka w pomarańczach
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
1. Filet z kurczaka ugotować, ostudzić i drobno posiekać.
2. Umyj pomarańcze, parz wrzącą wodą i odetnij każdy z nich małym nożem w kółko (patrz zdjęcie).
lekko Przewiń i podziel dwie połówki. Co zaskakujące-jest to bardzo łatwe do zrobienia. Pomarańcza łatwo rozchodzi się na dwie części.
3. Obierz połówki pomarańczy z miąższu. Usuń filmy z miazgi i włóż miazgę oczyszczoną w ten sposób do salaterki.
4. Dodaj drobno posiekany filet z kurczaka do miąższu pomarańczy.
5. Ogórki i czerwoną paprykę pokroić w małe paski, dodać do salaterki do filetów i pomarańczy.
6. Pamiętaj, aby dodać sól!
7. Dodaj majonez, wymieszaj.
8. Ułóż gotową sałatkę w obranych połówkach pomarańczy.
9.Smacznego!
2. Umyj pomarańcze, parz wrzącą wodą i odetnij każdy z nich małym nożem w kółko (patrz zdjęcie).
lekko Przewiń i podziel dwie połówki. Co zaskakujące-jest to bardzo łatwe do zrobienia. Pomarańcza łatwo rozchodzi się na dwie części.
3. Obierz połówki pomarańczy z miąższu. Usuń filmy z miazgi i włóż miazgę oczyszczoną w ten sposób do salaterki.
4. Dodaj drobno posiekany filet z kurczaka do miąższu pomarańczy.
5. Ogórki i czerwoną paprykę pokroić w małe paski, dodać do salaterki do filetów i pomarańczy.
6. Pamiętaj, aby dodać sól!
7. Dodaj majonez, wymieszaj.
8. Ułóż gotową sałatkę w obranych połówkach pomarańczy.
9.Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Pomarańcze - 36 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g