tartaletki z wątróbką
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
aby przygotować pyszne
tartaletki z wątróbką
, musisz dobrze ugotować wątrobę z kurczaka. Gotuj we wrzącej wodzie przez co najmniej 15 minut. Następnie ostudź i zetrzyj na drobnej tarce. Zetrzyj również marchewkę i jajka na twardo na drobnej tarce.
drobno posiekaj cebulę i grzyby. Zielenie też.
podsmaż cebulę w oleju roślinnym, a gdy się zarumieni, dodaj pieczarki. Sól, dodaj przyprawy.
teraz wymieszaj wszystko razem: wątrobę, jajka, marchewkę, zioła, cebulę smażoną z grzybami. Wymieszaj wszystko i dodaj majonez.
włóż wątrobę do tartaletek, a następnie udekoruj każdą zieloną oliwką lub na przykład połową jajka przepiórczego, kawałkami ogórka i pomidora-istnieje wiele opcji.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g