tartaletki z wątróbką

najdelikatniejsze nadzienie z wątroby nadaje tartaletkom delikatny smak. Tartaletki z pasztetem z wątroby są smaczne i satysfakcjonujące.
NamiraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 7 g
tłuszcze 60 % 15 g
węglowodany 12 % 3 g
172 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

aby przygotować pyszne tartaletki z wątróbką , musisz dobrze ugotować wątrobę z kurczaka. Gotuj we wrzącej wodzie przez co najmniej 15 minut. Następnie ostudź i zetrzyj na drobnej tarce. Zetrzyj również marchewkę i jajka na twardo na drobnej tarce.

drobno posiekaj cebulę i grzyby. Zielenie też.

podsmaż cebulę w oleju roślinnym, a gdy się zarumieni, dodaj pieczarki. Sól, dodaj przyprawy.

teraz wymieszaj wszystko razem: wątrobę, jajka, marchewkę, zioła, cebulę smażoną z grzybami. Wymieszaj wszystko i dodaj majonez.

włóż wątrobę do tartaletek, a następnie udekoruj każdą zieloną oliwką lub na przykład połową jajka przepiórczego, kawałkami ogórka i pomidora-istnieje wiele opcji.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal/100g
  • Oliwki - 115   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Wątróbka drobiowa - 140   kcal/100g

Podobne przepisy