skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Produkty potrzebne do przygotowania kuczmachi
Krok 2:
Przede wszystkim musisz przygotować podroby. Oczyść żołądki. opłucz i grubo pokrój na 3-4 części. Usuń skrzepy krwi i tchawicę z serc.
Krok 3:
Przepłucz wątrobę i pokrój na 3-4 części.
Krok 4:
Wyciśnij sok z połowy granatu.
Krok 5:
Wlej olej na rozgrzaną patelnię i złóż tam żołądki i serca, lekko usmaż.
Krok 6:
Wlej sok z granatów do smażonych podrobów
Krok 7:
Dodaj wino, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 10-15 minut.
Krok 8:
Podczas gdy podroby są duszone, posiekaj cebulę
Krok 9:
Smażyć cebulę na oleju roślinnym oddzielnie od podrobów. Dodaj czosnek pod koniec smażenia
Krok 10:
Zmiażdż każdy ząbek czosnku przed dodaniem.
Krok 11:
Dodaj przyprawy do duszonych żołądków i serc. Wymieszać.
Krok 12:
Dodaj wątrobę i gotuj na wolnym ogniu z zamkniętym skrzydłem, kolejne 10 minut.
Krok 13:
Pod koniec gotowania dodaj smażoną cebulę. Wymieszaj, zamknij pokrywkę i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut.
Krok 14:
Posyp gotową przekąskę ziarnami granatu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Granat - 52 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Berberys - 29 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Serce z kurczaka - 159 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g
- Żołądki z kurczaka - 114 kcal/100g
- Wino - 76 kcal/100g