kasza grochowa z mięsem
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
smażyć kawałki wieprzowiny w oleju roślinnym. Dodaj posiekaną cebulę i marchewkę. Sól, dodaj przyprawy, gotuj wszystko przez około dwie minuty.
do opiekania dodaj umyty groszek, zalej wodą, aby był o 2 cm wyższy niż poziom grochu. doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, przykryć, gotować aż będzie gotowy, jak chcesz. Oznacza to, że groszek może być lekko niedogotowany, rozgotowany-to już według Twojego gustu. Podawaj owsiankę grochową z mięsem, doprawioną olejem, ze świeżymi ziołami. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340 kcal/100g
- Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348 kcal/100g
- Rozdrobniony groszek gotowany - 115 kcal/100g
- Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360 kcal/100g
- Groszek krowi suszony nie gotowany - 343 kcal/100g
- Groszek krowie suszony gotowany - 76 kcal/100g
- Groszek suszony - 322 kcal/100g
- Groszek - 298 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g