sos tysiąca wysp

Naucz się robić pyszny sos kuchni amerykańskiej! SOS tysiąca wysp doskonale uzupełni dania mięsne. Korniszony i sos Tabasco można dodać do smaku - mniej więcej. Dobra opcja urozmaicenia przekąsek na przyjazne spotkania.
GałczonekAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 4 g
tłuszcze 76 % 34 g
węglowodany 16 % 7 g
337 kcal
IG: 86 / 14 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

1. Ugotuj jajko na twardo, ostudź, obierz,zetrzyj.

2. Obierz czosnek, przepuść przez prasę.

3. Obierz cebulę, pokrój bardzo drobno, a także pokrój korniszony.

4. Połącz jajko, czosnek, cebulę i korniszony w jednej misce, dodaj keczup, majonez, Tabasco. Mieszać.

SOS podajemy do dań mięsnych, bardzo smacznych z grillowanymi kiełbaskami.

Gotuj z przyjemnością i jedz dla zdrowia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ketchup - 93   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Korniszony - 28   kcal/100g
  • Sos Tabasco - 12   kcal/100g

Podobne przepisy