SOS tysiąca wysp
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Ugotuj jajko na twardo, ostudź, obierz,zetrzyj.
2. Obierz czosnek, przepuść przez prasę.
3. Obierz cebulę, pokrój bardzo drobno, a także pokrój korniszony.
4. Połącz jajko, czosnek, cebulę i korniszony w jednej misce, dodaj keczup, majonez, Tabasco. Mieszać.
SOS podajemy do dań mięsnych, bardzo smacznych z grillowanymi kiełbaskami.
Gotuj z przyjemnością i jedz dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ketchup - 93 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Korniszony - 28 kcal/100g
- Sos Tabasco - 12 kcal/100g