buraki po koreańsku na zimę w słoikach

Przetwory warzywne są zawsze poszukiwane w w codziennym menu. Koreańskie buraki można przygotować na zimę w małych słoikach, aby wystarczyło zjeść za jednym razem. Jeśli rodzina nie jest duża, lepiej wybrać puszki o pojemności 350-400 mililitrów. Ogólnie rzecz biorąc, każda gospodyni nauczyła się koncentrować na apetytach swojej rodziny, więc nie powinno być trudności. Jeśli przedmioty nie są sterylizowane, można je przechowywać tylko w lodówce. W przeciwnym razie piwnica, piwnica lub spiżarnia mogą być doskonałym miejscem do przechowywania.
KalinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 2 g
tłuszcze 33 % 7 g
węglowodany 57 % 12 g
114 kcal
IG: 8 / 0 / 92

metoda gotowania

czas gotowania: 3 h

1. Dokładnie umyj buraki. Ogony nie muszą być przycinane. Umieść buraki na patelni, zalej zimną wodą. Gotuj przez 10-15 minut od momentu wrzenia. Czas gotowania zależy bezpośrednio od wielkości warzyw. To prawda, że w tym krótkim czasie rośliny okopowe nie zostaną całkowicie ugotowane. Więc potrzebujesz przepisu.

2. Spuść wodę, zalej buraki bieżącą zimną wodą. Gdy warzywa ostygną, obierz je i posiekaj. Możesz posiekać buraki za pomocą obieraczki do warzyw, cienko krojąc je w paski. możesz również zetrzeć na specjalnej tarce do koreańskich sałatek.

3. Rozłóż przygotowane buraki w misce. Posyp solą i cukrem, dodaj Koreańskie przyprawy do warzyw, zalej octem.

4. Wymieszaj i ułóż w wysterylizowanych słoikach. Staramy się dokładnie ubijać. Czekamy pół godziny, konieczne jest, aby buraki wypuściły wystarczającą ilość soku.

5. Podpalamy patelnię. Wlej olej słonecznikowy, podgrzej go. Obierz czosnek, przepuść przez prasę. Włóż czosnek do rozgrzanego oleju, smaż przez 10 sekund, nie dłużej!

6. Natychmiast po usmażeniu wlej pachnący olej czosnkowy do buraków w słoikach. Zamykamy słoiki sterylnymi pokrywkami. Taką sałatkę z buraków najlepiej przechowywać w lodówce.

7. Do przechowywania w piwnicy należy natychmiast przykryć słoiki pokrywkami i wysterylizować. Aby to zrobić, połóż ręcznik lub dowolny kawałek antypoślizgowej szmatki na patelni na dnie. Umieść słoiki na patelni.

8. Wlej wodę do rondla tak, aby sięgała do ramion słoików. Podpalamy konstrukcję. Sterylizujemy przedmioty w ciągu 10 minut od momentu zagotowania wody. Następnie zwijamy puszki hermetycznie.

miłej degustacji!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal / 100g

Podobne przepisy