zielone pomidory i papryka na zimę

doskonała przekąska od lata do zimnych czasów! Zielone pomidory i papryka na zimę w słoikach to najpiękniejszy preparat, który można zaoferować ziemniakom lub mięsu. Papryka doda smaku i ciekawego smaku pomidorom.
PerłaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 83 % 5 g
24 kcal
IG: 60 / 0 / 40

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak przygotować zielone pomidory i paprykę na zimę w słoikach? Przede wszystkim przygotuj wszystkie niezbędne produkty. Pomidory wybierz całe, bez ciemnych kropek i plam. Spróbuj wziąć owoce o mniej więcej małym rozmiarze.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Więc pomidorowo Usuń szypułki. Zalej pomidory wrzącą wodą i pozostaw na 5 minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    W tym czasie umyj i sterylizuj słoiki w dowolny sposób. Wysterylizowałem w łaźni wodnej i wrzuciłem pokrywki do wrzącej wody.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Obierz czosnek. Usuń punkty mocowania ogonów z papryki, oczyść nasiona. Jeśli to możliwe, użyj mięsistej soczystej papryki w różnych kolorach do przepisu, wtedy twój przedmiot będzie wyglądał jasno i niesamowicie apetycznie! Opłucz parasole koperkowe, ostrą paprykę i wszystko inne pod bieżącą wodą.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój paprykę tak drobno, jak to możliwe(możesz pokroić w kostkę lub cienkie paski).

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Posiekaj czosnek nożem lub przełóż przez prasę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Połóż parasole koperkowe i kilka strąków chili na dnie sterylnego słoika.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Dodaj mieszankę warzywną.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Ułóż pomidory do góry. Nie powinieneś mocno dociskać pomidorów do siebie.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Przygotuj solankę. Zagotuj wodę, dodaj sól i cukier. Gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut. Wlej ocet i natychmiast zdejmij z ognia.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Zalej pomidory wrzącą solanką, przykryj pokrywkami. Przykryj dno szerokiej patelni ręcznikiem, umieść słoiki, wlej ciepłą wodę prawie na wieszaki. Doprowadzić do wrzenia, po zmniejszeniu płomienia do umiarkowanego i wysterylizować obrabiany przedmiot przez 15-20 minut. Zamknij pokrywkami.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Odwróć słoiki do góry nogami i owiń ciepłym kocem. Pozostaw w temperaturze pokojowej, aż całkowicie ostygnie.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Gotowe! Umieść słoiki w dowolnym chłodnym miejscu w celu długotrwałego przechowywania.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Bardzo aromatyczny i pyszny!

jeśli robisz obrabiany przedmiot na dużą skalę, paprykę i czosnek można przepuścić przez maszynę do mięsa. 


smacznego!

aby mieć pewność, że letnie zapasy zachwycą Cię przez cały zimny sezon, przeczytaj podstawowe zasady, sekrety i życiowe hacki o przygotowaniach na zimę.

do gotowania lepiej jest użyć neutralnej pod względem smaku wody filtrowanej lub butelkowanej. Jeśli używasz wody z kranu, pamiętaj, że może ona nadać potrawie nieprzyjemny charakterystyczny smak.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal / 100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Papryka ostra - 40   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Pomidory zielone - 20   kcal/100g

Podobne przepisy