solone cytryny
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zagotuj wodę do marynaty.
Krok 2:
Dodaj sól.
Krok 3:
Dodaj cukier.
Krok 4:
Dodaj miód.
Krok 5:
Dodaj przyprawy. Możesz dodać inne ulubione przyprawy - od ziół po ostrą paprykę.
Krok 6:
Cytryny można pokroić na pół lub na 4 części.
Krok 7:
I możesz zostawić je w całości i po prostu przeciąć skórę - rozproszy się we wrzącej wodzie.
Krok 8:
Włóż cytryny do marynaty i zagotuj.
Krok 9:
Dodaj ocet.
Krok 10:
Zdejmij z ognia.
Krok 11:
Włóż cytryny do słoika.
Krok 12:
Napełnij marynatą.
Krok 13:
Sterylizuj 20 minut w wygodny dla Ciebie sposób.
Krok 14:
Solone cytryny są gotowe.
Krok 15:
Niech słoik ostygnie.
Krok 16:
Taki przedmiot obrabiany jest przechowywany w temperaturze pokojowej do roku, a nawet dłużej.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Badian - 337 kcal/100g