solone cytryny

wśród półfabrykatów są również niezwykłe i niezwykłe. Sól cytryny! Słone cytryny w pikantnej marynacie to świetna przekąska, dodatek do ryb, a także pikantny moment w deserach. Marynuj cytrynę, spróbuj zrobić co najmniej trzy rzeczy, a następnie zdecydujemy według własnego gustu, z czym to jest.
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 92 % 12 g
53 kcal
IG: 25 / 0 / 75

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Zagotuj wodę do marynaty.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj sól.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj cukier.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj miód.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj przyprawy. Możesz dodać inne ulubione przyprawy - od ziół po ostrą paprykę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Cytryny można pokroić na pół lub na 4 części.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    I możesz zostawić je w całości i po prostu przeciąć skórę - rozproszy się we wrzącej wodzie.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Włóż cytryny do marynaty i zagotuj.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj ocet.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Zdejmij z ognia.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Włóż cytryny do słoika.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Napełnij marynatą.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Sterylizuj 20 minut w wygodny dla Ciebie sposób.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Solone cytryny są gotowe.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Niech słoik ostygnie.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Taki przedmiot obrabiany jest przechowywany w temperaturze pokojowej do roku, a nawet dłużej.

miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Badian - 337   kcal/100g

Podobne przepisy