skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sałatkę warstwową z paluszkami krabowymi? Przygotuj jedzenie. Paluszki krabowe, jeśli zostały zamrożone, najpierw rozmrozić. Ugotuj jajka. Każdy twardy lub półstały ser będzie działał. Najważniejsze jest to, że jest smaczny, wysokiej jakości, bez substytutów tłuszczów mlecznych. Możesz wziąć zarówno dużego pomidora, jak i kilka małych koktajli.
Krok 2:
Wyczyść patyczki. Film, w który owinięty jest każdy kij kraba, czasami nie jest dobrze usuwany. Aby ułatwić proces, przytrzymaj patyczki nad parą przez 1-3 sekundy. Pokrój patyczki w małe kostki. Będę zbierać sałatkę w pierścieniu do gotowania, ale możesz ją zrobić bez niej, po prostu układając produkty warstwami. Ustaw pierścień na talerzu. Ułóż patyczki pierwszą warstwą i ubij łyżką. Nałóż siatkę majonezu na wierzch.
Krok 3:
Jajka na twardo obierz i zetrzyj na grubej tarce. Ułóż je drugą warstwą. Nałóż również siatkę majonezową na wierzch. Aby było to wygodniejsze, przenieś majonez do gęstej torebki, torebki cukierniczej lub zwykłej torby i odetnij od niej końcówkę.
Krok 4:
Pomidory umyć, osuszyć i pokroić w drobną kostkę. Ułóż je w następnej warstwie. Tutaj majonez nie jest już potrzebny.
Krok 5:
Zetrzyj ser na grubej tarce i ułóż najwyższą warstwą. Ubij ser łyżką. Nałóż również siatkę majonezową na wierzch. Włóż sałatkę do lodówki na pół godziny, aby trochę ostygła.
Krok 6:
Uwolnij sałatkę z pierścienia (jeśli jej użyłeś) i udekoruj według własnych upodobań. Podawaj do stołu. Smacznego!
jak kupić paluszki krabowe? Pamiętaj, aby zwrócić uwagę na datę ważności produktu. Mięso surimi (mielona biała ryba) powinno znajdować się na liście kompozycji na pierwszym miejscu. Ważne! Nie kupuj produktu, jeśli ma na nim mróz. To oznaka ponownego zamrożenia. Świeże patyki powinny być wolne od szarych i żółtych plam, sprężyste i lekko wilgotne. Jeśli produkt jest lepki, jest zepsuty.
jak gotować jajka na twardo? Aby jajka nie pękały podczas gotowania, włóż je do zimnej wody i gotuj na małym ogniu. Gotuj jajka przez 9 minut po ugotowaniu, a następnie zalej zimną wodą i ostudź. Powłoka lepiej oczyści się z nagłej różnicy temperatur.
majonez lepiej zrobić samemu. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
domowe przepisy na majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Paluszki krabowe - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe Vici soczyste - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Miramar - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g