Sałatka warstwowa z paluszkami krabowymi

ze zwykłych produktów, szybko i łatwo, w pośpiechu! Sałatka warstwowa z paluszkami krabowymi to kolejna opcja ulubionego dania każdego z minimalnym zestawem składników. Nie używa ryżu ani kukurydzy, ale dodaje pomidory, dzięki czemu sałatka jest bardzo soczysta i smaczna.
katushafinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 32 % 9 g
tłuszcze 50 % 14 g
węglowodany 18 % 5 g
170 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić sałatkę warstwową z paluszkami krabowymi? Przygotuj jedzenie. Paluszki krabowe, jeśli zostały zamrożone, najpierw rozmrozić. Ugotuj jajka. Każdy twardy lub półstały ser będzie działał. Najważniejsze jest to, że jest smaczny, wysokiej jakości, bez substytutów tłuszczów mlecznych. Możesz wziąć zarówno dużego pomidora, jak i kilka małych koktajli.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wyczyść patyczki. Film, w który owinięty jest każdy kij kraba, czasami nie jest dobrze usuwany. Aby ułatwić proces, przytrzymaj patyczki nad parą przez 1-3 sekundy. Pokrój patyczki w małe kostki. Będę zbierać sałatkę w pierścieniu do gotowania, ale możesz ją zrobić bez niej, po prostu układając produkty warstwami. Ustaw pierścień na talerzu. Ułóż patyczki pierwszą warstwą i ubij łyżką. Nałóż siatkę majonezu na wierzch.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Jajka na twardo obierz i zetrzyj na grubej tarce. Ułóż je drugą warstwą. Nałóż również siatkę majonezową na wierzch. Aby było to wygodniejsze, przenieś majonez do gęstej torebki, torebki cukierniczej lub zwykłej torby i odetnij od niej końcówkę.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pomidory umyć, osuszyć i pokroić w drobną kostkę. Ułóż je w następnej warstwie. Tutaj majonez nie jest już potrzebny.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zetrzyj ser na grubej tarce i ułóż najwyższą warstwą. Ubij ser łyżką. Nałóż również siatkę majonezową na wierzch. Włóż sałatkę do lodówki na pół godziny, aby trochę ostygła.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Uwolnij sałatkę z pierścienia (jeśli jej użyłeś) i udekoruj według własnych upodobań. Podawaj do stołu. Smacznego!

jak kupić paluszki krabowe? Pamiętaj, aby zwrócić uwagę na datę ważności produktu. Mięso surimi (mielona biała ryba) powinno znajdować się na liście kompozycji na pierwszym miejscu. Ważne! Nie kupuj produktu, jeśli ma na nim mróz. To oznaka ponownego zamrożenia. Świeże patyki powinny być wolne od szarych i żółtych plam, sprężyste i lekko wilgotne. Jeśli produkt jest lepki, jest zepsuty.

jak gotować jajka na twardo? Aby jajka nie pękały podczas gotowania, włóż je do zimnej wody i gotuj na małym ogniu. Gotuj jajka przez 9 minut po ugotowaniu, a następnie zalej zimną wodą i ostudź. Powłoka lepiej oczyści się z nagłej różnicy temperatur.

majonez lepiej zrobić samemu. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe domowe przepisy na majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Paluszki krabowe - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Vici soczyste - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Miramar - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy