skład / składniki
metoda gotowania
zagotuj wodę osobno w rondlu i dodaj makaron. Posolić wodę i ponownie zagotować wodę w rondlu. Następnie gotuj makaron do miękkości. Czas gotowania jest wskazany na opakowaniu produktu. Następnie spuść gorącą wodę z patelni i odłóż gotowy makaron na bok - będzie potrzebny nieco później.
w małej misce lub głębokim talerzu przygotuj specjalny sos do makaronu z warzywami. Aby to zrobić, wymieszaj sos sojowy z połową porcji oleju sezamowego. Dodaj trochę cukru, aby uzyskać zrównoważony smak i dobrze wymieszaj wszystkie składniki ręczną trzepaczką do gotowania, aż będą gładkie.
przygotuj wszystkie warzywa niezbędne do Dania. Obierz cebulę, opłucz i pokrój w półpierścienie. Obierz marchewki i pokrój w cienkie paski. Opłucz paprykę (najlepiej wziąć paprykę w różnych kolorach), obierz łodygę i wewnętrzne nasiona, a następnie pokrój w paski. Brokuły również opłucz i podziel na różyczki. Opłucz grzyby w zimnej bieżącej wodzie i pokrój na talerze.
ugotuj patelnię Wok i podpal ją. Wlej do niego pozostały olej sezamowy i podgrzej do maksimum. Następnie wlej wszystkie pokrojone warzywa i smaż je na średnim lub nieco większym ogniu, ciągle mieszając szpatułką, aby się nie przypaliły. Gotuj warzywa przez około 5 minut lub do zrumienienia i miękkości. Następnie wlej wino ryżowe na patelnię i dobrze wymieszaj ze smażonymi warzywami.
następnie przenieś ugotowany makaron na patelnię z warzywami i wlej specjalny sos do dania z mieszanki sosu sojowego i oleju sezamowego. Dobrze wymieszaj wszystkie produkty razem, aby sos pokrył wszystkie kawałki warzyw i równomiernie się rozprowadził.
podawaj makaron z warzywami i sosem sojowym natychmiast na stole, posypując posiekaną zieloną cebulą.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Makaron - 135 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej sezamowy - 899 kcal/100g
- Wino ryżowe - 256 kcal/100g