zupa z kiełbaskami myśliwskimi
skład / składniki
7
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty według listy: kiełbasy myśliwskie, ziemniaki, marchew, cebula, olej do smażenia, fasola w polewie pomidorowej, przyprawy do smaku.
Krok 2:
Obierz ziemniaki, pokrój na duże kawałki i gotuj. Pokrój marchewki w paski , cebulę w drobną kostkę.
Krok 3:
Pokrój kiełbaski ukośnie w poprzek.
Krok 4:
Na oleju podsmaż cebulę i marchewkę.
Krok 5:
Dodaj kiełbaski na patelnię. Smaż trochę.
Krok 6:
Dodaj fasolę w sosie pomidorowym. Kontynuuj pieczenie.
Krok 7:
Gdy ziemniaki się ugotują, włóż sos do kiełbasy do garnka. Włóż liść laurowy, sól, dodaj przyprawy do smaku.
Krok 8:
Podawaj zupę z kiełbaskami myśliwskimi jako pierwsze danie obiadowe.
Krok 9:
Bardzo smaczne z chlebem zbożowym i kwaśną śmietaną.
zupa z kiełbaskami myśliwskimi- & nbsp;
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Fasola w puszkach - 99 kcal/100g
- Kiełbasy myśliwskie - 326 kcal/100g